Rukomet

Marković sjeda na klupu Dinama

Marković sjeda na klupu Dinama
Foto: Nezavisne novine | Marković sjeda na klupu Dinama

Proslavljeni rukometni stručnjak Dragan Marković preuzeo je klubu pančevačkog Dinama.

Banjalučanin je potpisao ugovor sa četvrtoplasiranim timom Arkus lige Srbije a na poziciji šefa stručnog štaba zamijeniće Nenada Kraljevskog.

Dinamo nakon 21 kola drži četvrto mjesto koje vodi u doigravanje za šampiona Srbije. 

Ime Dragana Markovića se spominje i kao budućeg selektora ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bogatu rukometnu karijeru počeo graditi kao igrač u banjalučkom Borcu s kojim je 1991. osvojio Kup IHF.

Generacija sa Senjaninom Maglajlijom, Aleksandrom Kneževićem, Božidarom Jovićem, Mehmedalijom Mulabdićem... ostaće upmaćena kao Borčev "dječiji vrtić" koji je pokorio Evrope pod vodstvom trenera Velimira Petkovića.

Nosio je dresove njemačkih ekipa Vilštat, Kasel i Veclar. a trenersku karijeru počeo je graditi upravo u Vilštatu, a sjedio je i na klupi Veclara, te banjalučkog Borca. 

Kao selektor BiH je 2013. bio nadomak Svjetskog kupa u Španiji ali se u baražu ispriječila moćna Njemačka koju su "zmajevi" čak pobijedili u revanšu ali su ostali kratki za tri gola.

Sljedeću šansu bh. rukometaši nisu ispustili pa je Marković ostao upisan u istoriju bh, rukometa   kao selektor koji je odveo BiH na prvo veliko takmičenje i to Svjetskom prvenstvo 2015. u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije