Rukomet

Mikić: Moramo se pojačati

Mikić: Moramo se pojačati
Foto: N.N. | Mikić: Moramo se pojačati

Rukometni klub borac u ponedjeljak će početi sa pripremama za novu sezonu, u kojoj će, osim odbrane titule šampiona BiH, učestvovati u EHF Evropskom kupu, a nije isključen ni nastup u regionalnoj SEHA ligi.

Kao uvod u predstavljanje planiranih aktivnosti "crveno-plavi" su potpisali ugovore sa igračima omladinskog pogona, a to su Lazar Bera, Nemanja Milovac, Kosta Štrbac, Ognjen Kalamanda, Mario Ćulum, Petar Grbić i Nikša Petrović. Oni su Borčev zalog za budućnost, a dok ne stasaju, trener Mirko Mikić na prvom okupljanju očekuje dosta izmijenjen sastav uz nekoliko novih imena. Prvi dio priprema će obaviti u Banjaluci, a planirali su i sedmodnevni odlazak u Banju Vrućiću. Pandemija virusa korona uticala je i na to da će Borac ostati bez velikog broja planiranih test mečeva.

"Već je otkazano 13 kvalitetnih mečeva. Trebalo je da učestvujemo na turnirima u Trebinju i Doboju, ali i da odigramo dvomeče sa Škofja Lokom, Sesvetama i Zagrebom. Sada ćemo, međutim, to morati da kompenzujemo određenim utakmicama u BiH i potrebno nam je najmanje osam kako bismo spremni dočekali početak sezone u septembru", rekao je Mikić i dodao da je ekipu napustilo sedam-osam nosilaca igre iz prošle sezone, a da bi to mogao da učini i Goran Daničić, koji planira da se preseli u Njemačku.

"Potrebna su nam još dva-tri pojačanja i u kontaktu smo s njima pa očekujem da to pitanje riješimo do starta priprema. Radimo na podmlađivanju ekipe i mnogo očekujem od tih nekoliko mladih momaka", dodao je Mikić.

SEHA liga je na adresu Rukometnog saveza BiH poslala upit o tome ko je šampion povodom mogućeg nastupa u ovom takmičenju, ali zasad je sve u domenu teorije. Borac je pet sezona bio član regionalnog takmičenja (od 2012 do 2016) i možda će opet, ali za to treba da postoje određeni uslovi.

"Osnovno pitanje je da li će se ta liga uopšte igrati. Čekamo informacije o početku i načinu takmičenja te sa kolikim budžetom ćemo raspolagati. Moguće je da liga počne u decembru ili januaru i da bude igrana po ubrzanom tempu do aprila. Neke zemlje, poput Bjelorusije, i u normalnim okolnostima imaju poseban režim ulaska u državu, a kamoli sada, kad smo u jeku pandemije virusa korona. Ne znamo još ništa", kaže Vladimir Branković, direktor Borca i dodaje:

"Ako budemo igrali SEHA ligu, moramo imati konkurentan tim, da bismo eventualno izbjegli teške poraze koji bi bili na sramotu grada i države. Želimo da Borac bude državni projekat, pokušaćemo da nađemo sredstva kroz razgovore sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije