Rukomet

Milan Dakić pred revanš s Bukureštijem: Sve je moguće uz želju i navijače

Milan Dakić pred revanš s Bukureštijem: Sve je moguće uz želju i navijače
Foto: Arhiva | Milan Dakić pred revanš s Bukureštijem: Sve je moguće uz želju i navijače

Milan Dakić, rukometaš banjalučkog Borac M:tela, s optimizmom dočekuje revanš utakmicu četvrtfinala Čelendž kupa s ekipom ĆSM Bukurešti, koja će biti igrana u subotu u "Boriku".

Rumunski tim je prvu utakmicu, koja je igrana proteklog vikenda u Bukureštu, dobio rezultatom 25:19, ali "crveno-plavi" vjeruju da pred svojim navijačima mogu do konačnog trijumfa, iako su saglasni da je i plasman u četvrtfinale veliki uspjeh.

"Atmosfera u ekipi je vrhunska i svi jedva čekamo da utakmica počne. Ostvareni rezultat u prvoj utakmici nam daje nadu da možemo napraviti malo čudo i plasirati se u polufinale Čelendž kupa. Šest golova zaostatka nije nenadoknadivo", rekao je Dakić.

Nakon jednodnevnog predaha, ekipa trenera Mirka Mikića u utorak je počela pripreme za revanš meč.

"Odavno nismo imali ovoliko vremena da se pripremamo za jednu utakmicu, jer u poslednje vreme igramo sredom i subotom. Prija nam to i verujem da ćemo maksimalno spremni dočekati duel s ekipom iz Bukurešta", rekao je Dakić i dodao da se priprema malo razlikuje od one za prvi duel:

"Do utakmice nismo toliko cenili levog beka Leonarda Sampaja Santoša, koji nam je dao osam golova. Više pažnje u pripremi posvetili smo Enrikeu Tešeiri i Aleksanderu Timincevu, ali sada ćemo i na njega obratiti veću pažnju i bolje ćemo se pripremiti."

Za razliku od gostiju, koji su u srijedu igrali sa Konstancom u prvenstvu Rumunije (22), Banjalučani su imali malo više odmora i više vremena za treninge, ali to ih neće zavarati. Ozbiljno ulaze u duel s ekipom ĆSM Bukurešti.

"Oni su iskusniji od nas i po godinama i po igranju jakih utakmica u jačim ligama, ali našu želju niko ne može da uništi. Borićemo se do poslednjeg trenutka utakmice. Takođe, naša prednost je pun 'Borik'. Njihova ekipa nije navikla da igra u takvoj atmosferi, a nama su navijači vetar u leđa, motivisaniji smo kada nas bodre i verujem da će tako biti i ovoga puta. Pozvao bih sve da dođu zbog nas, ali i zbog toga što će prihod od utakmica ići za lečenje Predraga Duronjića", istakao je Dakić.

Dobra stvar za Borac je i to što se oporavio Marko Lukić (povreda palca desne ruke), tako da je tim kompletan. Utakmica Borac M:tel - ĆSM Bukurešti biće igrana u subotu, od 20 časova, a cijena ulaznice je pet KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije