Rukomet

Mirko Mikić, trener rukometaša Borca: Vjerujem mladim snagama

Mirko Mikić, trener rukometaša Borca: Vjerujem mladim snagama
Foto: N.N. | Mirko Mikić, trener rukometaša Borca: Vjerujem mladim snagama

Okosnicu tima će 95 odsto sačinjavati igrači koji su ponikli u našim kategorijama i ukoliko naredne sezone dobijemo barem dva dječaka - to ću smatrati uspjehom, rekao je trener Rukometnog kluba Borac M:tel Mirko Mikić na početku priprema višestrukog šampiona BiH.

Čelnici Borca odlučili su da u potpunosti podmlade tim. Nosioci igre iz prošle sezone i oni najiskusniji su napustili ekipu, neki su ostali poput kapitena Đorđe Ćelića, vratio se i Stefan Miljković, kao i Aleksandar Milićević i Vlado Draganić, dok će ostatak tima uglavnom činiti mlade snage. Banjalučani već sedam dana vrijedno i naporno treniraju u Banjaluci, gdje će i obaviti cjelokupne pripreme za novu sezonu koja startuje u septembru.

"Počeli smo u prošli ponedjeljak i odradili oko 11 treninga. Zasad sve ide po planu, trenutno smo sa skraćenim rosterom s obzirom na to da su se tri juniora - kadeta priključila pripremama reprezentacije. Mnogo radimo s obzirom na to da imamo mlađi roster, samim tim se nameće da moramo više trenirati nego inače. Moram priznati da je lijepo raditi s njima", ističe Mikić, koji se, podsjetimo, vratio za kormilo tima nakon odlaska Veselina Vujovića.

Mladi stručnjak kaže da u Banjaluci imaju sve što je potrebno da odrade vrhunske pripreme. Dogovorene su i neke prijateljske utakmice, a prva je već na programu u srijedu, kada će ugostiti šampiona Hrvatske - PPD Zagreb.

"Dogovorili smo 99 odsto kontrolnih susreta. Već sutra igramo protiv Zagreba, koji se nalazi na Vlašiću. Zakazali smo i duele protiv Gračanice i Krivaje, imaćemo i Kup Republike Srpske, te mislim da će to biti dovoljno za početak sezone", ističe Mikić i dodaje:

"Mnogo igrača nas je napustilo, opredijelili smo se isključivo za naše snage, koje su ponikle u Borcu, izuzev dva-tri igrača sa strane. Što se tiče pojačanja, nećemo srljati. Vidjećemo kroz treninge šta nam je neophodno, imamo skauting. Možda budemo reagovali ako se otvori mjesto na poziciji desnog beka, ali vidjećemo".

Strateg rukometnog velikana za kraj je poručio da u potpunosti vjeruje mladim snagama. Da nije tako ne bi danas ni bio za kormilom trofejnog kolektiva.

"Svi smo prošli ono što oni moraju. Ono što je najvažnije jeste da im vjerujem, isto kao i stručni štab. Od mene će imati u potpunosti povjerenje, trudimo se da im sve obezbijedimo, a zauzvrat očekujemo da nam to vrate. Kada su u pitanju ambicije, jako je teško i diskutabilno sada nešto reći i prognozirati. Rano je još o tome, pustimo vrijeme i vidjećemo sve kada krenu utakmice", zaključio je Mikić.

Podsjetimo, Borac će osim domaćih takmičenja i u novoj sezoni nastupiti u Evropi, a u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa igraće protiv starog znanca sa Kosova, ekipe Bese Famgas. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije