Rukomet

Mirsad Terzić se oprostio od reprezentacije BiH

Mirsad Terzić se oprostio od reprezentacije BiH
Foto: Anadolija | Mirsad Terzić se oprostio od reprezentacije BiH

Mirsad Terzić završio je svoju reprezentativnu karijeru. Dugogodišnji kapiten „zmajeva“ svoju odluku je objavio na društvenim mrežama.

“Dragi prijatelji, ljubitelji sporta i navijači Bosne i Hercegovine, a posebno rukometne reprezentacije, sve vrijeme znao sam da će doći ovaj trenutak, ali sam uporno odbijao da razmišljam o njemu“, naveo je Mirsad Terzić, koji je za uspjehe u klupskom i reprezentativnom dresu proglašavan i najboljim sportistom Bosne i Hercegovine uz izboru Nezavisnih novina i radio televizije BiH.   

„Trenutak u kojem moram obznaniti jednu od najtežih odluka u mojoj rukometnoj karijeri! Nakon 22 godine igranja u reprezentaciji BiH, tokom kojih sam proživio neka izuzetna, ali i manje lijepa iskustva, došao je trenutak kada moram reći da je došao kraj moje reprezentativne karijere“, navodi Terzić i dodaje:

„Na moj dvodecenijski staž u reprezentaciji sam neizmjerno ponosan, čak se osjećam i privilegovanim. Volio bih da smo se tokom ovoga perioda svi imali priliku mnogo više radovati. Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija. Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi”

Naglašava da odluka nije ishitrena.

“Moram reći i to da odluku o kraju reprezentativne karijere nisam donio ishitreno, niti je ona plod vanjskih faktora koji svakako nikada nisu ni bili kamen spoticanja da se odazovem na svaki poziv, bez obzira bio povrijeđen ili ne, bez obzira kakav status imao kod bilo kojeg selektora! Još prije Evropskog prvenstva znao sam da ću u Njemačkoj odigrati svoje posljednje utakmice, ali sam odugovlačeći da to podijelim s javnosti smatrao da će mi biti kudikamo lakše. Nije!“, navodi Terzić i dodaje:

“Na kraju bih se želio zahvaliti svima koji su nesebično pružali podršku i meni i reprezentaciji, svojoj porodici, svim dobronamjernim navijačima, brojnim selektorima i još brojnijim saigračima s kojima sam dijelio lijepa, a i manje lijepa iskustva i emocije i koji su zaslužni za nezaboravne trenutke i uspomene. Ne smatram da sam reprezentaciji BiH dao sve. Želim joj svu sreću i mnoge uspjehe u budućnosti. Uvijek ću biti njen frenetični navijač, ona će uvijek biti dio moga postojanja i uvijek ću njoj i Savezu biti na usluzi u bilo kojoj ulozi. Hvala.”.

Za reprezentaciju BiH odigrao više od 170 utakmica, a nastupao je za ekipe Željezničar, Izviđač, Zagreb, Celje, Veszprem.

Trenutno je član Visle Plock.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije