Rukomet

Mostar domaćin najboljim rukometašicama BiH

Mostar domaćin najboljim rukometašicama BiH
Foto: N.N. | Mostar domaćin najboljim rukometašicama BiH

Danas su prostorije Sportskog saveza Grada Mostara posjetili predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a povodom priprema ženske rukometne seniorske i juniorske reprezentacje u Mostaru.

"Obzirom da smo u Mostaru bili i ranije  i da smo imali odlične uslove za rad, nije bilo dileme gdje ćemo uraditi dio priprema za utakmice koje nas očekuju u prvom krugu kvalifikacija za EP. I sada smo zadovoljni uslovima u dvorani i smještajem, tako da imamo sve preduslove za kvalitetan rad. Zahvaljujemo se Gradu Mostar i Sportskom savezu Grada Mostara na podršci u realizaciji priprema kako seniorske tako ženske juniorske reprezentacije", rekao je Zoran Trlin, član Upravnog odbora  RSBiH.

Selektor Rade Rovčanin istakao je da je zadovoljan uslovima za rad,  ali i prije svega zadovoljan je odazivom i zdravstvenim stanjem igračica.

"Ovaj dio priprema daće nam jasniju sliku pred sljedeće okupljanje  koje je planirano u maju", dodao je selektor.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj poželio je dobrodošlicu reprezentaciji u Mostar i  Sportski savez Grada Mostara. 

"Nama je čast što možemo u skladu sa svojim mogućnostima podržati najbolje rukometšice Bosne i Hercegovine u njihovim nastojanjima da ostvare što kvalitetniji rezultat, te time promovišu sport i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Velika je čast ugostiti nabolje bh. rukometašice, a zadovoljstvo je još veće kada u reprezentaciji imate  igračice i trenere koji dolaze upravo iz našeg grada", rekla je geneneralna sekretarka Sportskog saveza, Mirjana Bošnjak, te zaželila  sreću reprezentaciji u predstojećim utakmicama i dobre rezultate.

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru će boraviti od 12. do 17. aprila, dok od sutra svoje pripreme u Mostaru počinje i juniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Bh. reprezentacija se nalazi u grupi sa Italijom, Grčkom i Latvijom, a turnir se igra od 30. maja do 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije