Rukomet

Mozzart podržao prve korake RK Laktaši 2020

Mozzart podržao prve korake RK Laktaši 2020
Foto: N.N. | Mozzart podržao prve korake RK Laktaši 2020

Rukometni klub Laktaši 2020 osnovan je prije samo godinu dana, a njihove selekcije već bilježe uspjehe! Svoj talent i sportske vještine željeli su da pokažu i na rukometnom turniru MIKA 2021 u Prnjavoru. Međutim, za odlazak na to takmičenje nedostajalo im je novca, a kompanija Mozzart rado im je asistirala.

"Klub smo osnovali prije samo godinu dana i za to vrijeme, uprkos epidemiji korona virusa, uspjeli smo da upišemo 60 članova i da im obezbijedimo osnovnu opremu za treninge. Međutim, novca za razvoj sporta uvijek nedostaje, posebno sada u sezoni takmičenja. Zbog toga nismo bili sigurni da li ćemo moći da zaigramo na turniru u Prnjavoru, sve dok nam iz Mozzarta nisu javili da ne treba da brinemo jer su nam odlučili donirati sredstva. Da nije bilo njih, klub ne bi mogao da plati troškove kotizacije i putovanja i zbog toga smo im beskrajno zahvalni", kaže trener Rukometnog kluba Laktaši 2020, Milan Šironjić.

On dodaje da 2020. nisu imali pomoć nadležnih, a od ove godine ih djelimično finansira opština, dok većinu sredstava prikupljaju od humanih ljubitelja sporta. Do sada su igrali samo na turnirima omladinskih kategorija Rukometnog saveza RS, a, uz pomoć Mozzarta, zabilježili su uspjehe na prvom međunarodnom turniru.

"Od šest odigranih utakmica, ostvarili smo četiri pobjede. Generacija 2005/06 je sa dvije pobjede i porazom završila na 7. mjestu, a generacija 2007/08 je, takođe, sa dvije pobjede i porazom, završila takmičenje na 5. mjestu. Time smo veoma zadovoljni, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da smo sa radom počeli u vrijeme epidemije i da smo sve morali da obustavimo već nakon prvih nekoliko treniga", dodaje Šironjić.

Međutim, sudeći po rezultatima, ovi mladi rukometaši sve su nadoknadili. Sada imaju sve omladinske selkcije od mini rukometa 2010/2011, do pionira i kadeta 2006/2007 i 2008/2009 godište, a njihov seniorski tim se takmiči u Drugoj ligi RS. U narednom period planiraju da nastave da rade sa djecom u nadi da će njihov klub iznjedriti nekog poznatog igrača ili reprezentativca.

Takav način razmišljanja i ulaganja u mlade talente raduje i predstavnike Mozzarta.

"Neprestano ulažemo u razvoj sporta, a posebno se trudimo da pomognemo sportskim kolektivima koji su tek na početku svog rada. Time im želimo olakšati put razvoja i omogućiti da na sportskim terenima pokažu svoj puni potencijal"m kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije