Rukomet

Mozzart sponzor SRK Zrinjski: Uz podršku do još boljeg rezultata

Mozzart sponzor SRK Zrinjski: Uz podršku do još boljeg rezultata
Foto: N.N. | Mozzart sponzor SRK Zrinjski: Uz podršku do još boljeg rezultata

Sveučilišni rukometni klub Zrinjski iz Mostara njeguje tradiciju dužu od tri decenije, a uz mlađe selekcije ne moraju da brinu za budućnost.

Prvi tim se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, a sezonu su završili na petom mjestu. Na putu ka još boljem plasmanu podrška im je stigla od kompanije Mozzart koja im je postala sponzor.

"Mnogo nam znači podrška kompanije Mozzart koja je, kao i mnoge druge lijepe sportske priče, podržala i rad našeg kluba- kako sa prvom ekipom, tako i sa mladima. To će nam značajno pomoći kako bi ostvarili naše ciljeve", kaže Dario Pušić, predsjednik Sveučilišnog rukometnog kluba Zrinjski.

Klub okuplja 148 igrača u selekcijama seniora, juniora i kadeta, te dvije ekipe mlađih kadeta i tri selekcije mini rukometa. Poznat je po radu sa mladima i posljednjih godina su veoma posvećeni Školi rukometa. CIlj im je da Zrinjski vrate u sam vrh rukometa u BiH.

Iz ovog kluba potekli su Igor i Ivan Karačić, Marino Marić, Darko Martinović, Filip Vistorop, Dragan Šoljić i drugi koji su izgradili uspješne evropske karijere, pa u Zrinjskom vrijedno rade na tome da neki novi Karačići i Marići zaprijete protivničkim mrežama i vrate im staru slavu.

Najveći uspjesi kluba su osvajanje Kupa BiH 2017. godine, treće mjesto u Premijer ligi BiH 2018. godine, te osmina finala Challenge cup-a u sezoni 2017/18.

Njihov Igor Karačić je dva puta osvojio Ligu prvaka, bio je MVP Lige prvaka 2019. godine i zajedno sa Marinom Marićem osvojio je evropsko srebro i bronzu sa Hrvatskom. Ivan Karačić je svojim golovima odveo reprezentaciju BiH na dva EP i na SP.

Klubu iz Mostara najveću podršku pružaju Sveučilište u Mostaru, Grad Mostar i Vlada HNŽ, te dugogodišnji sponzori i prijatelji kluba na čiju listu se sada upisao i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije