Rukomet

Mozzart sponzor premijerligaša RK Bosna Visoko

Mozzart sponzor premijerligaša RK Bosna Visoko
Foto: N.N. | Mozzart sponzor premijerligaša RK Bosna Visoko

U Visokom znaju šta je dobar i kvalitetan rukomet. To i ne čudi jer jedan od najboljih bh. klubova dolazi upravo iz grada bosanskih piramida.

Za Rukometni klub Bosna, koji visoko kotira u Premijer ligi BiH, navija cijeli grad. Sada uz sebe imaju i novog navijača. Naime, kompanija Mozzart postala je njihov sponzor i podržala u borbi za sam vrh tabele. 

"Uprava kluba i svi igrači su veoma zahvalni na tome. Zaista cijenimo ovaj gest i potrudićemo se da dobrim rezultatima opravdamo ukazano povjerenje..Prethodnih godina smo imali problem sa nabavkom opreme, a uz Mozzart sve je to riješeno", kaže Benks Ademović, generalni sekretar RK Bosna Visoko. 

Ovaj čuveni klub osnovan je davne 1954. godine, a trenutno broji oko 200 članova u svim selekcijama.

Njihov prvi tim zauzima desetu poziciju na tabeli, a proteklih dana igrali su kvalitetne utakmice.

U klubu imaju još drugi tim RK Bosna2 koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije, te omladinske selekcije, od cicibana do juniora, koje igraju sa svojim vršnjacima u kantonalnim ligama…

I oni će jednog dana stopama svojih starijih kolega iz prvog tima koji ne kriju svoje ambicije. Želja im je da ove godine zadrže što višu poziciju u Premijer ligi, a već od iduće sezone planiraju uspon ka samom vrhu…

Najveću podršku u tome pruža im Gradska uprava Visoko, a sada imaju i novog sportskog saveznika.

"Čast nam je biti sponzor jednog od najuspješnih rukometnih klubova u BiH sa veoma dugom tradicijom. Činjenica da broje više od 200 članova nam govori da ne treba da brinu za svoju budućnost, pa se nadamo se će i njihove mlade nade krenuti stopama prvog tima ka najvišem rangu takmičenja u BiH", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije