Rukomet

Mrkonja nakon poraza u Estoniji: Fali pobjedničkog duha

Mrkonja nakon poraza u Estoniji: Fali pobjedničkog duha
Foto: N.N. | Mrkonja nakon poraza u Estoniji: Fali pobjedničkog duha

Fali nam pobjedničkog mentaliteta i psihološke stabilnosti, kazao je Jasmin Mrkonja, velikan ex-Yu i bh. rukometa, komentarišući subotnji poraz (25:29) reprezentacije BiH u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima protiv Estonije.

Dvostruki olimpijski pobjednik, vlasnik zlatne, srebrne i bronzane medalje sa SP, te višestruki šampion na Mediteranskim igrama, u razgovoru za "Nezavisne" izrazio je očekivanja da će "hladan tuš" s Baltika otrijezniti rukometne "zmajeva" i donijeti pozitivnu promjenu i rezultat u dvomeču sa Švajcarcima.

"Šta pametno reći poslije subotnjeg izdanja? Reći da smo se obrukali je teška riječ. Trebalo je da budemo spremni da ćemo nakon naše pobjede u Sarajevu u gostima naići na ekipu koja će imati potpuno drugačiji pristup", kazao je Mrkonja.

Estonci su od prve minute preuzeli inicijativu i uz manje oscilacije održavali prednost sve do kraja meča. Bh. timu je malo toga polazilo za rukom.

"Nije bilo koncentracije. Mi smo dva puta stizali na dva razlike i to je obično psihološka prednost za ekipu koja stiže. Nažalost, nismo iskoristili. U svemu lošem dobro je da imamo bolji međusobni skor sa Estoncima (prvi meč 31:24), a ostaje nada da će našim igračima poraz iz Estonije biti injekcija, koja će ih razdrmati za bolju igru sa Švajcarskom u januaru. Još nije ništa izgubljeno, ali pristup mora biti drugačiji. Psihologija je očito zakazala, jer u utakmice treba ulaziti s mislima da se protivnik može dobiti pa makar on bio i jači. Još je rano za analize, treba sačekati Švajcarce, pa ako i to prođe bez uspjeha onda razmišljati o nekoj novoj generaciji", istakao je Mrkonja.

Naredne mečeve BiH igra u januaru sa Švajcarcima, a prvoplasirana ekipa iz grupe plasiraće se u baraž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije