Rukomet

Pratite nas na Google news

Nađa Arnautović: Rukomet mi je broj 1

Nađa Arnautović: Rukomet mi je broj 1
Foto: N.N. | Nađa Arnautović: Rukomet mi je broj 1
Edin Spržo

Da je Kozarska Dubica grad rukometa i rasadnik talenata, pokazala su i posljednja dva okupljanja ženske juniorske rukometne reprezentacije BiH. Premijerligaš ŽRK Dubica je dao čak pet reprezentativki, što je najviše od svih klubova u BiH.

Jovana Ilić, Isidora Kršić, Nađa Arnautović, Marijana Đenadija i Helena Ćurić nosioci su igre svoje ekipe, ali i jedne od glavnih uzdanica bh. selekcije koju ovoga ljeta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije. Arnautovićeva, igra na poziciji pivotmena i ponosna je što dolazi iz grada koji je iznjedrio mnogo talenata.

"Dubicu s pravom zovu gradom rukometa", izjavila je devetnaestogodišnja Dubičanka i jedna od najboljih bh. igračica na svojoj poziciji. Nađa je od malih nogu zavoljela rukomet, a prije nego što je kročila na teren išla je na časove gitare.

"Tada još skriveni talenat za rukomet prvi su prepoznali treneri Boris i Vladimir Suvajac, koji su mi predložili da dođem na ljetnu školu rukometa. Ubrzo nakon toga sam sa časova gitare iz muzičke škole prešla na parket i loptu. Rukomet mi je postao broj jedan u životu i od tada ne mogu zamisliti dan bez rukometa i moje ekipe", ističe standardna prvotimka Dubice i bh. reprezentacije.

Dubica već drugu sezonu igra značajnu ulogu u Premijer ligi, što je potvrda da Dubičanke imaju jednu od najperspektivnijih ekipa u ligi.

"Od malih nogu smo osvajale mnoge turnire ne samo u BiH, nego i šire. Već deset godina se osjeti neka posebna energija u našoj ekipi, vremenom smo postale porodica i bezuslovna podrška jedna drugoj. Ta posebna energija i složnost su nas dovele do Premijer lige. Trenutno se nalazimo na šestom mjestu, ali imamo velike ambicije i nadamo se boljoj poziciji na tabeli", naglašava Arnautovićeva.

Ponosna je zbog činjenice što je članica bh. tima i ističe sjajnu atmosferu.

"Velika mi je čast što nosim državni dres, to je nešto o čemu svaki sportista sanja, a meni se taj san ostvario. Reprezentacija ima veliku prednost jer smo kroz samo nekoliko okupljanja postale složne na terenu i van njega. Toliko naizgled različitih djevojaka iz svih dijelova BiH, a samo jedan cilj: ostaviti srce na terenu. Svako okupljanje smo sve bolje i bolje, svaka djevojka naporno trenira u klubu da bi ostala dio ove predivne priče. Nadam se da ću nastaviti nositi bh. dres i da ćemo s ovom ekipom postići što bolji rezultat u Bugarskoj", zaključila je Arnautovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije