Rukomet

Nastavlja se Premijer liga BiH u rukometu: Oba Borca brane tron

Nastavlja se Premijer liga BiH u rukometu: Oba Borca brane tron
Foto: N.N. | Nastavlja se Premijer liga BiH u rukometu: Oba Borca brane tron

Nakon što su u srijedu poslije velike drame savladali Slobodu (20:19) i preuzeli vrh tabele, rukometaše Borca u subotu čeka novi težak ispit u Premijer ligi. U okviru 17. kola Banjalučani gostuju kod uvijek neugodne Krivaje, koja je na startu drugog dijela sezone rutinski slavila kod Sloge u Gornjem Vakufu (40:33).

Nakon blamaže u meču sa Gorenjem, puleni Veselina Vujovića teškom mukom savladali su Slobodu. Vremena za odmor nema, za vikend ih čeka gostovanje u Zavidovićima, gdje će Banjalučani pokušati da ostanu na pobjedničkom kursu, kada je u pitanju domaće prvenstvo. Jasno je da će Borac još više morati da podigne nivo igre ukoliko želi da sačuva tron, a upravo će Krivaja iskušati snagu bh. prvaka, kojeg mnogi vide kao novog-starog šampiona BiH.

Prvi pratilac Borca Izviđač u ovom kolu trebalo bi da ima znatno lakši zadatak. "Skauti" gostuju kod visočke Bosne, gdje će biti favoriti, a nema sumnje da će osluškivati vijesti iz Zavidivića, jer bi u slučaju pobjede i kiksa Borca preuzeli lidersku poziciju. Na velikom ispitu će biti Sloga, koja je nakon poraza od Konjuha pala sa prve na treću poziciju. Dobojlije sada gostuju kod Slobode i sigurno će sve učiniti da ostanu u trci sa vodećim dvojcem, dok će Tuzlaci tražiti bodove za priključak vodećim ekipama. Ne treba zaboraviti ni Gračanicu, koja bi se trijumfom uz poklapanje nekih rezultata definitvno uključila u borbu za šampionsku titulu.

Parovi 17. kola, subota: Sloboda - Sloga Doboj (16), Krivaja - Borac (18), Gračanica - Maglaj (18), Bosna V. - Izviđač (18), Vogošća - Leotar (18), Derventa - Konjuh (18); nedjelja: Slavija - Lokomotiva (13), Iskra - Sloga GV - Uskoplje (16.30). Poredak: Borac 26, Izviđač 25, Sloga 24, Gračanica 22, Konjuh 20...

U subotu i nedjelju igraju se utakmice 13. kola Premijer lige za rukometašice. Borac, koji je u prošlom kolu trijumfom nad Krivajom zasjeo na vrh premijerligaške karavane, u subotu igra komšijski derbi s ekipom Knežopoljke. Novom pobjedom "osice" bi nastavile put ka šampionskoj titulu, što je glavni ovosezonski cilj Banjalučanki. Prvi pratilac Borca Grude gostuje kod ekipe Jedinstva, dok Krivaja dočekuje Goražde.

Parovi, subota: Jedinstvo - Grude (14), Krivaja - Goražde (14.30), Knežopoljka - Borac (19), Izviđač - Zrinjski (17); nedjelja: Katarina - Hadžići (16.30). Slobodna je ekipa Mire. Poredak: Borac 19, Grude 18, Krivaja 18, Hadžići 16, Izviđač 11...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije