Rukomet

Nebojša Golić otišao zbog Smajlagića

Sada već bivši rukometaš Bosna BH gasa Nebojša Golić specijalno za "Nezavisne novine" otkrio je razlog zbog kojeg je zatražio raskid ugovora sa "studentima".

Iskusni srednji bek kaže da su ga nekorektan odnos i izjave trenera Irfana Smajlagića natjerali da zatraži ispisnicu iz kluba.

"Prvi put u karijeri nisam imao normalnu komunikaciju sa trenerom. Evo, ni sada ne znam zašto sam bio prebačen u drugi tim, jer mi Smajlagić nikada nije rekao šta to kod mene ne valja i šta moram da popravim. Jednostavno me prebacio među juniore, a kasnije je u medijima izjavio da Adnan Jaškić, Edhem Sirćo i ja nismo imali kvalitet, pravi odnos prema ekipi, ali ni ambicije da igramo za prvi tim Bosne. Zašto nam to u lice nije rekao", pita se Golić.

NN: Zanimljivo je da ste obojica Banjalučani i da ste karijere počeli u Borcu?

GOLIĆ: Zbog toga me najviše i pogodio takav odnos. Da je na mjestu trenera bio neko drugi, ne bih rekao ni riječ. Ovako sam morao da reagujem. Smajlagić veoma dobro zna kakva je Borčeva škola rukometa i da neko ko prođe kroz nju ne može da bude neprofesionalan ili neambiciozan. Takvi u Banjaluci ne prolaze.

NN: Priča se i da ste Sarajevo napustili zbog neizmirenih dugova kluba prema Vama?

GOLIĆ: Već sam rekao koji je glavni razlog što sam tražio raskid saradnje sa Bosnom. Istina je da mi je klub ostao dužan, ali plata mi je kasnila i prošle godine, pa sam ostao u Sarajevu. Dakle, novac nema nikakve veze s mojom odlukom da napustim Bosnu.

NN: Rastanak je ipak bio prijateljski?

GOLIĆ: Razgovarao sam sa čelnicima kluba Nerminom Salmanom i Mirom Purivatrom i sve smo dogovorili. Rukovali smo se na kraju i svako na svoju stranu. Nadam se da će ispoštovati ono što smo stavili na papir.

NN: Da li već znate gdje ćete nastaviti karijeru?

GOLIĆ: Ponuda ima, to je najvažnije, ali još ništa nisam odlučio. Vidjećemo. Individualno treniram u Banjaluci kako bih ostao u formi i kako bih odmah mogao da zaigram za novi klub.

NN: Postoji li šansa da se vratite u Borac?

GOLIĆ: Za sada nije bilo kontakata sa matičnim klubom.

NN: Mnogi u Banjaluci su se iznenadili kada ste prihvatili poziv da zaigrate u reprezentaciji BiH?

GOLIĆ: Iz privatnih razloga sam pristao da igram, baš kao što sam iz privatnih razloga ranije odbijao pozive. To je sve što ću da kažem na tu temu.

NN: Iz Srbije Vas prozivaju da niste htjeli da igrate za "orlove"?

GOLIĆ: Posljednjih pet godina niko me nije ni zvao da igram za Srbiju ili za Srbiju i Crnu Goru, tako da je suvišno i pričati o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije