Rukomet

Norveške rukometašice kažnjenje jer su igrale u kratkim hlačama

Norveške rukometašice kažnjenje jer su igrale u kratkim hlačama
Foto: richmondandtwickenhamtimes.co.uk | Norveške rukometašice kažnjenje jer su igrale u kratkim hlačama

Norveška reprezentacija je kažnjena s 1.500 evra jer su njene igračice nosile kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija na Evropskom prvenstvu u rukometu na pijesku.

Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila je da je izrekla novčanu kaznu zbog slučaja "nepropisne odjeće". Norveške rukometašice nosili su kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija tokom utakmice za bronzanu medalju protiv Španije u Varni u Bugarskoj. Norveški rukometni savez (NHF) već je izjavio da će platiti ako njihove igračice budu kažnjene.

U saopštenju EHF-a navodi se kako je disciplinska komisija izrekla novčanu kaznu od "150 evra po igračici, za ukupno 1.500 evra". Dodaje se da je norveška ekipa igrala u kratkim hlačama koje "nisu u skladu s jedinstvenim pravilima sportidta definisanim u pravilima igre za rukomet na pijesku IHF (Međunarodne rukometne federacije)".

Kare Geir Lio, čelnik NHF-a, rekao je novinskoj agenciji AFP da će platiti kaznu, ali dodao je da bi "to trebao biti slobodan izbor u standarizovanom okviru".

"Najvažnije je imati opremu u kojoj se sportisti osjećaju ugodno", kazao je.

Prije prvenstva Norveška se obratila EHF-u tražeći dozvolu za igranje u kratkim hlačama, ali rečeno im je da se kršenje pravila kažnjava novčanom kaznom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije