Rukomet

Rukometaš Borac M:tela Vlado Draganić: Igraću za najveći klub u BiH

Rukometaš Borac M:tela Vlado Draganić: Igraću za najveći klub u BiH
Foto: Screenshot Facebook/Vlado Draganić | Rukometaš Borac M:tela Vlado Draganić: Igraću za najveći klub u BiH

Igraću za najveći klub u Bosni i Hercegovini i daću sve od sebe da opravdam povjerenje, poručio je ovo novi rukometaš prvaka BiH Borac M:tela Vlado Draganić.

Nakon nekoliko odlazaka banjalučki velikan je krenuo u sklapanje igračke križaljke za sezonu u kojoj će braniti titulu najbolje ekipe. Prva pojačanja stigla su iz Leotara, a iz Borac M:tela su službeno potvrdili dolaske Aleksandra Milićevića (24) i Vlade Draganića (29). Njihove sjajne igre u trebinjskom premijerligašu nisu ostale nezapažene, a prvi su reagirali čelnici Banjalučana koji polako prave tim za nadolazeću sezonu. Draganić, jedan od najboljih igrača Leotara prošle sezone, nije se dvoumio kada je došao poziv iz bh. prvaka.

"Prvo me kontaktirao trener Mirko Mikić, a onda je brzo uslijedio dogovor sa čelnicima Borca. Nije bilo nikakvih problema, veoma brzo smo našli zajednički jezik", kaže novo pojačanje Borca.

Rođeni Mostarac, koji je potekao u RK Hercegovina iz Nevesinja, svjestan je gdje dolazi te zna šta se od kluba kakav je Borac M:tel očekuje svake sezone.

"Svi znamo ko je i šta je Borac, bivši prvak Starog kontinenta. Očekivanja su uvijek najveća moguća. Ovo je do sada moj najveći izazov u karijeri i trudiću se da dam sve od sebe da i naredne sezone ispunimo očekivanja, a to su osvajanje trofeja te što bolje predstavljanje u nekom od evropskih takmičenja", ističe Draganić i dodaje:

"Dobra stvar što sa mnom u paketu ide i Milićević. Poznajemo se dobro, zajedno smo igrali dvije godine i dobro smo uigrani".

Nekadašnji rukometaš Dervente priznaje da mu je period u Leotaru bio nezaboravan, te da iz Trebinja nosi najljepše moguće uspomene.

"Ponosan sam na to što sam bio član jednog ovakvog kolektiva. Zahvalan sam na svim prilikama koje sam dobio, iskustvu koje sam stekao i svemu onome što nosim sa sobom. Ponosan sam na svakog mog saigrača u Leotaru i znam da ćemo se često sjećati svega što smo prošli zajedno. Takođe, mislim da smo zaslužili mnogo bolji plasman prošle sezone, te da stanje na tabeli nije bilo realno. Igrom i trudom smo zaslužili bolje mjesto", naglasio je hercegovački rukometaš.

Za kraj je poručio da jedva čeka početak priprema i da se pridruži novim saigračima, kao i da je za vrijeme pandemije virusa korona uglavnom boravio kod kuće uz knjigu i poneki film, kao i da je trenirao koliko mu je to epidemiološka situacija dozvoljavala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije