Rukomet

Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine RSBiH

Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine RSBiH
Foto: N.N. | Održana radovna izvještajna Skupština RSBiH

U prostorijama Hotela Hills na Ilidži održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi rsbih.ba.

Delegati Skupštine su jednoglasno usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj, te izvještaj Nadzornog odbora. Nakon toga usvojen je plan rada i finansijski plan za tekuću godinu.

Pomenute izvještaje i planove predočio je v.d. generalnog sekretara Nedim Arnautović, koji je u svom obraćanju iskazao zahvalnost i svom prethodniku Tariku Smajoviću.

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je usvojila i odluku o promjeni sjedišta krovne kuće bh. rukometa. Tako je zvanično adresa Rukometnog saveza BiH Jošanička 55, WOG Centar, IV sprat, 71320 Vogošća

Došlo je do promjene i u rukovodstvu Upravnog odbora RSBiH. Umjesto dosadašnjeg potpredsjednika Kenana Magode novi potpredsjednik UO RSBiH je Nedim Musić. Magoda ostaje član UO RSBiH.

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine imenovala je i novi Nadzorni odbor, koji čine: Boris Srdić, Filip Garmaz i Mufid Muminović.

Prije početka Skupštine dodijeljene su zahvalnice. Vladimir Branković je Zdenku Alpezi uručio zahvalnicu za Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine. Nedim Arnautović je uručio zahvalnicu Marinku Umičeviću za Rukometni savez Republike Srpske. Ljubo Kokotović je uručio Mirzi Taletoviću zahvalnicu, koju je dobio predsjednik RS Tuzlanskog kantona Aliju Hasića. Emiru Dautoviću zahvalnicu je uručio Slobodan Zadro, a ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanu Magodi zahvalnicu je uručio Branislav Stojkić.

Sjednici su prisustvovala 42 delegata – 13 delegata iz rukometnih saveza kantona i 15 delegata iz RS Herceg-Bosne, te 14 delegata iz RS Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije