Rukomet

Okršaj borčevaca u "Boriku"

Okršaj borčevaca u "Boriku"
Foto: N.N. | Okršaj borčevaca u "Boriku"

Rukometaši Borac M:tela motivisano ulaze u večerašnji duel sa Vogošća Poljine Hillsom, žele da se iskupe za poraz u Živinicama i da upišu četvrti trijumf u Premijer ligi BiH, dok Vogošćani žele da dokažu da loš start sezone nije pravi odraz kvaliteta ekipe.

Dodatni motiv u "Boriku" (20 časova) imaće trener Vogošće Bojan Unčanin, igrači Haris Buljina, Srđan Savić, Damir Efendić i Arman Beširević, koji su branili boje banjalučkog kluba.

"Protiv Borca svi pružaju maksimum i to očekujem i od Vogošće, posebno zato što imaju trenera koji je smijenjen u Borcu i četiri igrača Borca. Utakmica je veoma važna za obje ekipe, biće teška za oba tima, oba trenera...", rekao je Mirko Mikić, trener Borca, i dodao:

"Mi želimo da što prije zaboravimo poraz od Konjuha, a Vogošći treba pobjeda nakon lošijeg starta sezone. Vogošća ima kvalitetnu ekipu, ali na rezultate su uticali nastupi u Evropi i više odigranih utakmica, kao i činjenica da ima mnogo novih igrača. Potrebno je vrijeme da sve dođe na svoje i  u takvim situacijama porazi i oscilacije su neminovni. Uvjeren sam da će Vogošća igrati kvalitetno, ali naša prednost je domaći teren i mislim da smo kvalitetnija ekipa."

Golman Slađan Subotić kaže da se čuo sa bivšim saigračima, ali da nije bilo mnogo priče o duelu u kojem očekuje pobjedu.

"Čeka nas teška utakmica. Vogošća ima dosta dobrih pojedinaca, nije još uigrana kako treba, a i Borac je uvijek dodatni motiv za rivale. Posebno će biti motivisani naši nekadašnji  igrači. Nama je utakmica bitna kako bismo se digli poslije poraza od Konjuha (peto kolo) i da pokažemo da je to bio samo loš dan", istakao je Subotić.

Trener Vogošće Unčanin ulogu favorita prepušta Borcu, ali i vjeruje da je njegov tim na putu izlaska iz krize (ima pobjedu, remi i dva poraza).

"Imali smo lošiji start sezone nego što smo očekivali, ali imali smo dobar nastup u Čelendž kupu i pobijedili smo posljednju utkamicu, tako da pokušavamo da prevaziđemo krizu i da se u narednim utakmicama približimo gornjem dijelu tabele. Što se tiče utkamice s Borcem, te utakmice su uvijek zanimljive. Borac jeste favorit, ali pokušaćemo da odigramo što bolje i ako se ukaže šansa napravimo dobar rezultat", rekao je Unčanin i dodao da će presuditi ko bude imao više raspoloženih igrača, a možda i sreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije