Rukomet

Pobjeda Leotara za istoriju: 60 minuta su ginuli na parketu

Pobjeda Leotara za istoriju: 60 minuta su ginuli na parketu
Foto: RK LEOTAR/D. Elek Milošević | Pobjeda Leotara za istoriju: 60 minuta su ginuli na parketu

Rukometaši Leotara zabilježili su pobjedu u svom istorijskom prvom nastupu na međunarodnoj sceni pošto su u prvom duelu 2. kola EHF Evropskog kupa na svom terenu savladali Dobeleks Tenaks sa 24:22.

Trebinjci su u subotu veče nošeni hukom domaćih navijača prvo poluvrijeme riješili u svoju korist sa ubjedljivom prednošću (14:9).

Ipak, Dobeleks je znatno bolje krenuo u drugu dionicu i iskoristio pad u igri domaćina pa je nadoknadio rezultatski deficit došavši do egala (17:17).

U posljednjih 15 minuta ekipa Dragiše Koraćevića se vratila u pravi ritam i na kraju izborila pobjedu koja znači da će u subotu u Letoniji morati da ponovi dobru igru ako želi u narednu rundu.

Vrhunsku partiju odigrao je prvotimac Leotara Vladimir Stanković, koji je postigao 12 golova, a crnogorski rukometaš je imao tek dva neuspješna pokušaja za postizanje pogotka. Dobar je bio i kapiten Trebinjaca Aleksandar Milojević sa pet golova, dok se istakao i golman Miloš Knežević sa osam odbrana.

Letonce je u ovom meču predvodio Maris Veršakovs sa sedam golova.

"Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikoj borbi, požrtvovanosti. Oni su 60 minuta bili kao jedan i ginuli na parketu i to je bilo presudno. I gosti su fer i korektnom igrom mnogo doprinijeli da ovo bude odlična utakmica, prava evropska. Publika nas je od  zagrijavanja do kraja meča nosila i mislim da smo opravdali sva očekivanja", naveo je Koraćević i dodao: "Imaju malo širi roster na bekovskim linijama, više su utakmica odigrali, ali prije svega imaju više iskustva igranja u Evropi. Njima je ovo deseta takmičarska utakmica, nama je druga. Tu su imali neke prednosti, međutim mi smo dali sve od sebe".

Trebinjci su posebno ponosni na atmosferu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

"Pune tribine, euforija, atmosfera koja nije zapamćena u trebinjskoj dvorani, popularnim 'Bregovima'. Odigrana je naša istorijska utakmica, koja će zlatnim slovima biti ispisana i u almanahu sporta u našem gradu. Sve je to rezultat dugog i napornog rada svih u klubu i oko kluba. Nastavljamo još jače, još bolje, do ispunjenja svoga sna. Hvala našoj publici na velikoj podršci bez koje ne bi mogao da se napravi ovaj rezultat. Mi smo tim... Leoooo" , naveli su iz RK Leotar.

Osim Leotara, u EHF Evropskom kupu nastupaju Vogošća i Sloboda. Vogošćani u petak igraju prvi meč sa Trepčom, dok je revanš u nedjelju, a oba meča će se igrati u Sarajevu.

Dvomeč Tuzlaka i Makabi Rišona je odgođen zbog ratnih dešavanja u Pojasu Gaze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije