Rukomet

Počinje Liga za prvaka BiH za rukometaše: Izviđač čeka Borac

Počinje Liga za prvaka BiH za rukometaše: Izviđač čeka Borac
Počinje Liga za prvaka BiH za rukometaše: Izviđač čeka Borac

Rukometaši Izviđač Central osiguranja odbranu titule u bh. ligi počinju duelom protiv Borac M:tela, ekipe koju će dočekati večeras u prvom kolu Lige za prvaka.

Duel u Ljubuškom počeće u 20 časova. U Izviđaču vjeruju da će osvojiti tri boda u meču sa Banjalučanima, ali i da će odbraniti titulu.

"Prošle godine smo osvojili titulu, sada je branimo i s tom namjerom ulazimo u Ligu za prvaka. Borac i Vogošća su kvalitetne ekipe, posebno Vogošća, i neće biti lako, ali vjerujem da možemo do titule. Što se tiče prve utakmice protiv Borca, ući ćemo maksimalno ozbiljno u meč. Očekujem tri boda. Ne potcjenjujemo rivala, ali dvorana u Ljubuškom je teško osvojiva", rekao je Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Ratko Đurković, trener Borca, se raduje početku borbe za titulu, ali, kao i tokom prvog dijela prvenstva, ima problema sa sastavom tima.

"Ove sezone ne možemo bez problema. Đorđe Ćelić je na Svesrpskom kupu povrijedio petu, ne znam da li će moći igrati. Međutim, ko god bude igrao, u prvom redu želim da moja ekipa da maksimum, a vidjećemo za šta je taj maksimum dovoljan. U Ligi za prvaka nema loših ekipa, ovo su najbolji timovi u BiH, idemo na pobjedu u svakoj utakmici i sada ćemo pokušati da slavimo. Ali, ništa ne obećavam osim borbe", rekao je Đurković.

Vogošća će u pohod na prvu titulu prvaka u istoriji krenuti protiv Konjuha i to pred svojim navijačima. Ekipa koja je superiorno osvojila prvo mjesto u prvom dijelu takmičenja želi da nakon osvajanja Kupa BiH prošle sezone u svoje vitrine donese i šampionsku titulu.

"Za nas prvenstvo tek počinje. Nakon sjajnog regularnog dijela želimo da napravimo istorijski korak i pokušamo osvojiti titulu. Mislim da smo favoriti protiv Konjuha i sigurno je da ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti ovom meču kako bismo opravdali epitet favorita", rekao je trener Vogošće, Goran Tomić i dodao da za najvećeg konkurenta za prvo mjesto vidi Izviđač.

"Izviđač je igrački naš najveći konkurent, mada nemamo objektivnu sliku u kakvom se stanju nalaze s obzirom na to da odavno nisu imali takmičarsku utakmicu. Mislim da smo u ovom trenutku uigraniji od njih. Što se Borca tiče, radi se o mladoj i trkački spremnoj ekipi. Ipak, objektivno mi imamo širi igrački kadar koji bi i mogao donijeti prevagu", ističe Tomić.

Konjuh je plasmanom u doigravanje za prvaka napravio istorijski uspjeh.

"Kod nas vlada velika euforija. svi su jači od nas, ali mi ćemo biti ti koji će reći ko će biti prvak BiH. Imamo i mi nešto, lijep teren, još ako bude navijača, nek se drže svi", najavio je direktor Konjuha Dalibor Paligorić.

Raspored

1. kolo (10. maj)

Vogošća PH - Konjuh, Izviđač - Borac

2. kolo (13. maj)

Konjuh - Borac, Vogošća PH - Izviđač

3. kolo (17. maj)

Izviđač - Konjuh, Borac - Vogošća PH

4. kolo (20. maj)

Konjuh - Vogošća PH, Borac - Izviđač

5. kolo (24. maj)

Borac - Konjuh, Izviđač - Vogošća PH

6. kolo (27. maj)

Konjuh - Izviđač, Vogošća PH - Borac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije