Rukomet

Počinje Premijer liga: Rukometaši Borca spremaju revanš Slobodi

Počinje Premijer liga: Rukometaši Borca spremaju revanš Slobodi
Foto: Screenshot Facebook/RK Sloboda | Počinje Premijer liga: Rukometaši Borca spremaju revanš Slobodi

Derbi na startu Premijer lige BiH odigraće rukometaši Slobode i Borac M:tela. Meč je zakazan za 17.30 u Maloj dvorani SKPC Mejdan, a zbog pandemije virusa korona igraće se bez prisustva publike.

''Očekujemo dosta drugačiju utakmicu u odnosu na onu od prije desetak dana kad smo se sa ekipom Borca sastali u Doboju u utakmici polufinala KUP-a BiH. Imamo neke informacije da Borac dolazi igrački pojačan u odnosu na prošlu utakmicu, ali bez obzira na sve mi ćemo gledati sebe i pokušat ćemo biti na svom nivou. Žao mi je sto će ovaj derbi proći bez prisustva publike, jer bi svakako imali šta vidjeti'', rekao je Davor Kadić, trener Slobode.

I trener Banjalučana Mirko Mikić očekuje drugačiju utakmicu nego u Kupu.

"Ovo je svojevrsan Super kup. Mi smo aktuelni prvaci BiH, a Sloboda osvajač Kupa, tako da nema sumnje da će to biti duel kvalitetnih ekipa. Utakmica je važna, a nadam se da ćemo imati priliku da se revanširamo Slobodi za poraz u Kupu. Biće drugačija utakmica, imali smo vremena za pripremu, više materijala i imamo bolji zdravstveni bileten nego tada", rekao je Mikić za "Nezavisne" i dodao:

"Idemo da pobijedimo. Ne potcjenjujemo nikoga, znamo da Sloboda ima dobru ekipu, očekujem tešku utakmicu, ali mi uvijek idemo na pobjedu."

Pivot Slobode, Damir Halilković predviđa tešku utakmicu protiv aktuelnog prvaka BiH.

''Utakmica protiv Borca će biti teška. Mislim da su nas u polufinalnoj utakmici Kupa  potcijenili, a mi smo pokazali svoje pravo lice što se vidjelo na rezultatu. Ekipu Borca smo analizirali i sa sigurnošću tvrdim da smo spremni za derbi kola. Svaka ekipa postavlja visoke ciljeve na početku takmičarske sezone. Mi smo uspjeli osvojiti Kup BiH, ali nećemo stati na tome. Imamo dobru ekipu, dobru atmosferu i mislim da možemo donijeti još trofeja u Tuzlu.'', kazao je Halilković na današnjoj konferenciji za medije, dok je njegov saigrač golman Dražen Stojanović istakao da svi u Slobodi respektuju Borac i da u utakmicu ulaze s velikim oprezom.

Parovi prvog kola, srijeda: od 17.30 časova: Sloboda - Borac m:tel, od 19: Sloga (Doboj) - Konjuh, Krivaja – Sloga (Gornji Vakuf - Uskoplje), Iskra - Izviđač, Bosna Vispak - Lokomotiva, Slavija - Leotar, Vogošća - Maglaj, Gračanica - Derventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije