Rukomet

Pogledajte kako je Mostar dočekao rukometaše Hrvatske

Pogledajte kako je Mostar dočekao rukometaše Hrvatske
Foto: Anadolija | Pogledajte kako je Mostar dočekao rukometaše Hrvatske
Anadolija

MOSTAR - Svečani doček za rukometne reprezentativce Hrvatske porijeklom iz Bosne i Hercegovine upriličen je večeras u Mostaru.

Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je srebrenu medalju na juče završenom 14. prvenstvu Evrope, što je jedan od najvećih uspjeha te rukometne selekcije.

Na platou Sveučilišta Mostar večeras se okupilo desetak hiljada navijača iz gotovo svih hercegovačkih gradova, koji su sa oduševljenjem dočekali četvoricu od sedam igrača iz Hercegovine koji su branili boje Hrvatske na Evropskom prvenstvu. Preostali su, kako su kazali organizatori, ostali u Međugorju i Ljubuškom. Na platou je igrače dočekao i premijer HNK-a Nevenko Herceg u pratnji ministra unutrašnjih poslova Slađana Bevande i rektora Sveučilišta Ivana Tomića.

Uz vatromet i ovacije Igor Karačić se nakon pozdrava i zahvale navijačima kojima je rekao da su bili veliki vjetar u leđa tokom prvenstva, prisjetio igračkih početaka.

"Ljudi, ovdje na ovom asfaltu prije dvadeset godina Marino Marić i ja pravili smo naše prve korake, s tim što je tadašnji asfalt bio mnogo lošiji od današnjeg. Danas smo tu, sa medaljama oko vrata. Ovo je kao san", rekao je Karačić.

Marić je takođe zahvalio prisutnima, kazavši da je ponosan što dolazi iz Hercegovine.

Izrazio je i žal što medalja nije zlatna, ali kazao i kako hrvatski rukomet ima budućnost.

Voditelj programa je najavljujući Igora Karačića kazao kako je porodica Karačić odvela dvije reprezentacije na Evropsko prvenstvo, aludirajući na Igorovog brata Ivana koji igra za selekciju BiH kao i da je jednu od te dvije reprezentacije, ista porodica odvela do finala.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije