Rukomet

Poništena nokaut-faza: EHF odredio ko će igrati na fajnal-foru

Poništena nokaut-faza: EHF odredio ko će igrati na fajnal-foru
Foto: N.N. | Poništena nokaut-faza: EHF odredio ko će igrati na fajnal-foru

Evropska rukometna federacija (EHF) je danas donijela dvije veoma važne i čudne odluke koje su izazvale mnogo negodovanja širom Starog kontinenta.

Osim toga što je uskratio, između ostalih i bh. selekciji priliku da se kroz predbaraž i baraž bori za plasman na Svjetsko prvenstvo, isto je uradio i brojnim evropskim rukometnim klubovima kada je u pitanju pohod na trofej Lige šampiona.

Rukometna Liga prvaka prekinuta je pred susrete osmine finala, a EHF je danas odlučio poništiti kompletnu nokaut-fazu takmičenja, te je odredio četiri ekipe koje će igrati na fajnal-for turniru 28. i 29. decembra u Kelnu.

EHF je odlučio da će na završni turnir ići po dvije najbolje ekipe iz dvije elitne grupe, a to su Barselona, PSŽ, Kiel i Vesprem.

To znači da su iz ovogodišnjeg takmičenja Lige šampiona automatski izbačeni velikani poput Flensburga, Monpeljea, Kjelcea, Pik Segeda i Vardara koji su se s pravom nadali da mogu ove godine otići do samoga kraja.

Osim njih, pravo da se bore za trofej koje su izborili plasmanom iz grupa u osminu finala su izgubili i Dinamo Bukurešt, Visla Plok, Celje, Porto i Alborg.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije