Rukomet

Pop-Lazić se oprostila od reprezentacije: Vreme je za mlađe

Pop-Lazić se oprostila od reprezentacije: Vreme je za mlađe
Foto: Ilustracija/Arhiva | Pop-Lazić se oprostila od reprezentacije: Vreme je za mlađe

Srpska rukometašica Slađana Pop-Lazić završila je reprezentativnu karijeru i neće igrati u baraž mečevima protiv Slovačke za plasman na Svjetsko prventsvo.

"Smatram da je vreme za mlađe generacije. Hoću da se više posvetim sebi, klupskoj karijeri, tim pre što moj Brest ima priliku da zaigra na F4 Lige šampiona. U ovom trenutku, ovo je definitivna odluka, jer postoji i ono 'nikad ne reci nikad'. Jednostavno, ništa se ne zna", rekla je Pop Lazić u intervjuu za Večernje novosti.

Neuspjeh na olimpijskom kvalifikacioniom turniru u Đeru imao je uticaj na odluku rukometašice koja je u dresu Srbije odigrala 110 utakmica i postigla 324 gola.

"Iskreno, ima i toga. Ostao je veliki žal što nismo odigrale bolje, što nismo izvadile japansku vizu. Shvatila sam i da su neke druge reprezentacije dosta podmladile ekipu. Možda je ovo što smo do sada uradile i naš maksimum. Znam da je uspeh izboriti i kvalifikacije, ali nismo uspele. Verovatno je to presudilo je da se povučem", istakla je Pop Lazić, koja vjeruje da će rukometašice savladati Slovačku u baražu za SP u Španiji.

"Želim im svu sreću. Verujem u njih i nadam se da će izboriti Španiju. Ali, ovog puta ću ih, kao i svi u Srbiji, bodriti sa malih ekrana", zaključia je Pop Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije