Rukomet

Poslije Karabatić i Hansen završava karijeru

Poslije Karabatić i Hansen završava karijeru
Foto: X/EHFEURO | Poslije Karabatić i Hansen završava karijeru

Danski bombarder stavlja tačku na rukomet, vjerovatno poslije Olimpijskih igra u Parizu. U srijedu će to da saopšti na konferenciji za novinare.

Rukomet će naredne sezone da bude siromašniji za dvojicu superstarova, vjerovatno najboljih igrača u ovom milenijumu, a možda i u istoriji. Nikola Karabatić je odlučio da završi karijeru poslije Olimpijskih igara u Parizu. To je najavio još prošle godine, a još jedan veliki as stavlja tačku.

U pitanje je danski bombarder Mikel Hansen, najbolji šuter svih vremena. Njegov klub Olborg je danas najavu konferenciju za medije u srijedu u 12.30, a danski TV2 je otkrio da će veliki as da saopšti da završava bogatu karijeru na kraju sezone.

Poslije povratka u otadžbinu u redove Olbvorga, poslije decenije u Pari Sen Žermenu gdje je bio najplaćeniji rukometaš svih vremena (nezvanično, platu mu je probila magičnu sumu od 1.000.000 evra), Hansen je imao mnogo problema s povredama. Proteklu polusezonu je propustio zbog depresije i stresa. Uzeo je pauze od rukometa, vratio se ove sezone, ali vidjelo se da nije to onaj stari, bombarder gladan golova, koji šalje neodbranjive projektile.

U reprezentaciji Danske je igrao srednjeg beka, istisnuo ga je sa pozicije lijevog spoljnjeg 13 godina mlađi as Flensburga Simon Pitlik. Mikel Hansen je za Dansku odigrao 266 utakmica, a postigao 1.350 golova. Olimpijske igre u Parizu, ako dobije poziv selektora Nikolaja Jakobsena, bi mogle da mu bude posljednje takmičenje u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije