Rukomet

Potvrđena odluka o skraćenju rukometne Premijer lige

Potvrđena odluka o skraćenju rukometne Premijer lige
Foto: Instagram / Printscreen | Potvrđena odluka o skraćenju rukometne Premijer lige
Nezavisne novine

Premijer liga BiH za rukometaše od sezone 2023/24 imaće 14 klubova, dok će se u ligi za rukometašice takmičiti 10 timova. Sve je ovo još jednom potvrđeno na danas održanoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

"Kada se radi o smanjenju ženske lige to nije bilo uopšte upitno, već je bilo sporno smanjenje muške lige. Danas smo obrazložili zbog čega smo se odlučili da elitni rang za rukometaše smanjimo sa 16 na 14 timova i sada je to definitivna odluka" izjavio je Vladimir Branković, potpredsjednik Rukometnog saveza BiH.

Na sjednici je odlučeno da Radan Rovčanin do kraja godine ostane na poziciji selektora ženske „A“ reprezentacije BiH. Istovremeno je dogovoreno da mu se isplati dio duga, te da mu se isplati jedan umanjeni dio za preostali period koji će provesti na selektorskoj dužnosti, što je ocjenjeno kao dosta korektno.

Tokom petočasvnog sastanka bilo je govora i o ugovoru sa BH Telekomom koji bi uskoro mogao da se potpiše uz dodatnu kontrolu ugovora od strane Saveza. Takođe, je naglašeno da Rukoemtni savez BiH nema nijedan sponzorski ugovor i da se na tome mora poraditi u narednom periodu.

"Nadamo se da će uskoro biti potpisan ugovor sa BH Telekom, a svi mi u Upravnom odboru učinićemo sve da nađemo još nekoliko sponzora kako bi Savez nesmetano funkcionisao. Ono što želim da napomenem, a to je, da su obezbijeđena novčana sredstva za reprezentativna takmičenja koja se očekuju do kraja trekuće godine," naglasio je Branković.

Na samom sastanku spomenuo se problem sa ID brojem gdje je naglašeno kako će se pokušati nešto rješiti sa Poreskom upravom FBiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije