Rukomet

Poznati svi učesnici rukometnog Kupa BiH

Poznati svi učesnici rukometnog Kupa BiH
Foto: RK Sloboda | Poznati svi učesnici rukometnog Kupa BiH

Rukometaši tuzlanske Slobode plasirali su se na završni turnir Kupa BiH nakon što su u dvorani Mejdan u uzvratnoj utakmici četvrtfinala ovog takmičenja pobijedili Iskru iz Bugojna rezultatom 35:27 (17:12).

Tuzlaci su trijumfovali i u prvoj utakmici, prije sedam dana, u Bugojnu s 27:23. Domaći tim je od početka je nametnuo svoju igru i prvo veće vođstvo stekli su u 10. minutu, kada su golom Sedžada Abdurahmanovića poveli 6:3.

U 23. minutu prednost ekipe trenera Davora Kadića iznosila je 14:8 i već tada je bilo jasno da je domaći sastav izborio plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju. U nastavku utakmice Sloboda je u 36. minutu povela 21:14, a ovakvom vođstvu najviše je doprinio Harun Đulić koji je nepogrešivo "rešetao" mrežu Bugojanaca.

Potom je uslijedilo opuštanje Tuzlaka pa su gosti "minus" smanjili na svega tri gola (24:21), ali je Kadić "uozbiljio" svoje igrače, pojačali su ritam i utakmicu priveli kraju s visokom prednošću. Sjajno su branili domaći golmani Sidik Omerović sa 11 i Milenko Jelić sa 8 odbrana.

U ekipi Slobode Harun Đulić je postigao devet, a Emir Suhonjić šest golova, dok su u ekipi Iskre najefikasniji bili Semir Zvekić sa sedam i Mihajlo Stošljević sa pet pogodaka. Za najbolje igrače utakmice proglašena su dva golmana, Sidik Omerović iz Slobode te Beširović iz Iskre.

Osim Slobode, plasman u završnicu Kupa BiH izborili su još Izviđač, Sloga Gornji Vakuf i Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije