Rukomet

Pred bh. rukometom konačno bolji dani

Pred bh. rukometom konačno bolji dani
Foto: N.N. | Pred bh. rukometom konačno bolji dani

U Bugojnu je održan sastanak osnivača Rukometnog saveza BiH, predstavnika entitetskih saveza (RS RS i RS FBiH), nakon kojeg bi se moglo zaključiti da su pred bh. rukometom konačno bolji dani.

Šta je konkretno dogovoreno u četvrtak veče, biće poznato 14. avgusta, kada će se u Doboju održati još jedan sastanak, nakon kojeg će se medijima obratiti predsjednici Marinko Umičević (RS RS) i Asim Šahman (RS FBiH).

U kratkom saopštenju dva saveza istaknuto je da su osnivači usaglasili potencijalne modele prevazilaženja postojećeg stanja u RS BiH, kao i da će se u narednim danima pristupiti izradi konkretnih pravnih okvira koji treba da proizvedu konačna rješenja izlaska iz stanja u kojem se nalazi krovni savez.

"Svi smo optimisti nakon prvog sastanka. Bukvalno smo se dogovorili za sat vremena. Želimo da u okviru zakonske regulative nađemo rješenje za izlaz iz ove situacije i na dobrom smo putu", kaže izvor "Nezavisnih".

Učesnici sastanka su uvjereni da nikakve suspenzije od strane Evropske međunarodne federacije (EHF) neće biti, jer je situacija u Savezu ista kao i prošle godine.

Predstavnici dva saveza usaglasili su i tekst pisma koje će poslati na adresu EHF-a i Olimpijskog komiteta BiH u kojem će navesti kako nije sve tako crno kako je predstavljeno. Kontaktirani su i pravnici koji bi trebalo da nađu model za dobijanje ID broja koji bi osigurao normalno funkcionisanje RS BiH.

"RS BiH je pravno lice, registrovan u Ministarstvu pravde, te on apsolutno nema smetnju da funkcioniše i da se bavi onim što je njegov osnovni zadatak, a to je vođenje rukometnog sporta u BiH. Raduje da nakon sastanka u Bugojnu nismo vidjeli nijedno mimoilaženje stavova", riječi su jednog od učesnika sastanka.

Saznajemo da bi RS BiH uskoro trebalo da preseli u nove kancelarije, kao i da će njegova adresa i dalje biti Sarajevo, što znači da od preseljenja na teritorij Republike Srpske neće biti ništa.

Podsjetimo, EHF je nedavno preko OK BiH zaprijetio RS BiH sankcijama ukoliko do 20. avgusta ne riješi kriznu situaciji, koja je nastala 21. jula kada nije održana vanredna sjednica Skupštine RS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije