Rukomet

Preminula rukometna legenda Jugoslav Juga Ramić

Preminula rukometna legenda Jugoslav Juga Ramić
Foto: Facebook | Preminula rukometna legenda Jugoslav Juga Ramić

U Novom Sadu je u 62. godini preminuo Jugoslav Juga Ramić, nekadašnji rukometni reprezentativac, trener i dugogodišnji sportski radnik. Takođe, tokom života on je dobio i veliki broj priznanja za dostignuća i razvoj sporta u Srbiji.

Jugoslav Juga Ramić je u srpskom rukometu ostavio značajan trag kao igrač i reprezentativac, ali i kao trener koji je učestvovao u stvaranju velikog broja srpskih reprezentativaca, dok se trenerskim poslom bavio i u Čikagu, Tunisu, Saudijskoj Arabiji...

Igračku karijeru je započeo u rodnom Kovinu, igrao je za "Radnički" gdje je brzo stigao i do seniorske ekipe, dok su poslije toga došle epizode i u Dinamu iz Pančeva i Partizanu, gdje je kasnije bio trener i sekretar. Skoro dvije decenije života je proveo i u "Hajduk Veljku" iz Negotina, gdje je 1996. godine završio igračku karijeru i započeo trenersku.

Bio je i u stručnom štabu Veselina Vukovića 2003. godine u reprezentaciji Srbije i Crne Gore, uspio je da se okiti i brojnim odličjima u mlađim uzrastima tadašnje selekcije.

Pored rukometne bogate karijere uspio je da se bavi i novinarskim i voditeljskim poslom u Samostalnoj televiziji Negotin, gdje je bio jedan od direktora, takođe je učestvovao i u kulturnom i sportskom životu Negotina i Novog Sada, gdje je živio. Tokom života je objavio i svojevrsni priručnik za igrače i trenere koji nosi naziv "Principi uspjeha u rukometu".

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije