Rukomet

Preminuo Aleksandar Živulović

Preminuo Aleksandar Živulović
Foto: Printscreen/YouTube | Preminuo Aleksandar Živulović

​Bivši rukometaš i aktuelni trener Nea Jonie Aleksandar Živulović "Žica" preminuo je u Atini.

Poslije završetka igračke karijere 2010. godine, radio je kao trener. Proteklog vikenda Živulović je osvojio Kup Grčke sa ženskom ekipom koju predvodi i ništa nije nagovještavalo da ćemo dočekati tragičnu vijest.

Da podsjetimo, Aleksandar Živulović je rođen 14. aprila 1972. godine u Zaječaru, a nakon rukometne karijere u rodnom gradu, Jagodini i Šapcu, 1998. godine donio je sudbonosnu odluku da napusti Metaloplastiku i ode u Grčku, gdje je zatim nastupao za Panelionis i Dukas.

Grčko državljanstvo je dobio 2004. godine, a za reprezentaciju Grčke igrao je na Olimpijskim igrama u Atini i Svjetskom prvenstvu 2005. godine u Tunisu.

Saša Živulović je volio Grčku i Grke, koji su ga prihvatili kao jednog od svojih i koji je pronosio slavu ove lijepe zemlje, ali i svog Zaječara, prenosi Telegraf.

Predsjednik Kostas Gandis, članovi Upravnog odbora, prvi potpredsjednik Stelios Angeludis, osoblje i pres služba Rukometnog saveza Grčke izražavaju duboku tugu i iskreno saučešće njegovoj supruzi Seleni i sinu Urošu.

"Prazninu koju je ostavio Saša Živulović u grčkom rukometu teško je popuniti. Naše misli su sa njegovom porodicom", istaknuto je u saopštenju grčkog rukometnog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije