Rukomet

RK Borac M:tel angažovao posljednje pojačanje: Unčanin vjeruje u Marića

RK Borac M:tel angažovao posljednje pojačanje: Unčanin vjeruje u Marića
Foto: Ilustracija | RK Borac M:tel angažovao posljednje pojačanje: Unčanin vjeruje u Marića

Lijevi bek Armin Marić novi je rukometaš Borac M:tela, a potpisao je jednogodišnji ugovor sa šampionom BiH.

Bivši igrač Goražda i brat rukometašice Armine Marić, koja je prije nekoliko godina nosila dres Borca, za nekoliko dana će se pridružiti novim saigračima.

"Armin možda nije poznat toliko javnosti u Banjaluci, ali ja ga pratim tričetiri godine i želio sam ga dovesti u Prijedor kad sam tamo bio trener. Dosta će nam pomoći u napadačkom smislu, igra na pozicijama srednjeg i lijevog beka, a prethodnih sezona jedan je od glavnih igrača u Goraždu. Nadam se da će uspjeti da pokaže potencijal u Borcu i da će dobrim radom pružati još bolje partije", rekao je Bojan Unčanin, trener banjalučkog kluba.

Marić je šesti igrač koji je u ovom prelaznom roku stigao u Borac, a prije njega došli su Nemanja Bezbradica, Bojan Ljubišić, Dean Šešić, Marko Komnenović i Slađan Subotić. Želja Borca bilo je angažovanje pivota, ali od toga neće biti ništa.

"Ostajemo samo na Đorđu Ćeliću, s tim što će Duško Hercegovac (lijevi bek), kao i proteklu polusezonu, igrati na poziciji pivota", rekao je trener, a na pitanje da li je zadovoljan ekipom s kojom će krenuti u odbranu titule odgovorio je:

"Zadovoljan sam. Napravili smo što smo mogli u ovom momentu. Ima potencijala za napredovanje, a u polusezoni se mogu napraviti promjene ukoliko bude potrebno i ukoliko bude mogućnosti."

Banjalučki tim je u utorak počeo pripreme. Akcenat je na sticanju kondicije, ali će se raditi i s loptom kako bi ekipa bila što spremnija za TV turnir šampiona u Doboju, koji počinje 15. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije