Rukomet

RK Borac M:tel vodi bitku za prostorije

RK Borac M:tel vodi bitku za prostorije
Foto: Foto NN | RK Borac M:tel vodi bitku za prostorije

Tužićemo svakog ko pokušava da prisvoji ono što je vlasništvo kluba, rečeno je danas iz Rukomentog kluba Borac M:tel, koji se ponovo oglasio u javnosti povodom problema koje ima s prostroijama u Srpskoj ulici u Banjaluci.

Banjalučki klub se već ranije oglašavo po ovom pitanju navodeći da se na nezakonit način pokušava oduzeti njihova imovina.

"Borac je pomenuti prostor dobio 1984. odlukom Skupštine od grada Banjaluke, tačnije dobio je sredstva za investiciju. Urađen je projektat, 1985. je izdana građevinska dozvola a 1987. je odobrena upotrebna dozvola. Od tada RK Borac je u vlasništvu i posjedu tog objekta, a svoj rad smo dijelom finansirali davanjem u najam tog prostora. U međuvremenu Addiko banka, koja se nalazila iznad, je prodala svoje prostorije, a kupac je uz pomoć jednog tlocrta uspio da upiše i te i naše prostorije. Nije nam jasno na koji način, jer za to ne postoji nijedan pravni osnov. To je protivpravno prisvajanje tuđe imovine i zbog toga smo angažovali advokata i uložili žalbu u posljednji čas. Istražni organi će da utvrde sve člinjenice, a mi poslije žalbe spremamo tužbu za sva pravna i fizička lica koja su učestvovala u ovome", rekao je Vladimir Branković, direktor Borac M:tela, i naveo da su angažovali pravnu pomoć te da su žalbu poslali na sve adrese:

"Pomenuta banka nam je poslala prijeteće pismo, a mi smo o svemu obavijestili centralu u Beču. Kupac je ponudio da koristimo prostor i da nam neće naplaćivati zakup te da to gledamo nako sponzorstvo. Ovo je gusarski pokušaj otimanja klupske imovine, ali osobe koje ovo rade vjerovatno ne poznaju istoriju Borca. Potrudićemo se svim pravnim sredstvima da spriječimo njihove namjere, Borac od najma ovog prostora finansira besplatnu školu rukometa u sedam kategorija, gdje okupljamo preko 200 djece i pružamo im sve uslove za trening". Interese Borac M:tela zastupa advokat Andrej Obradović, koji nema nikakvu dilemu čije su prostorije u Srpskoj ulici.

"Nekoliko puta je prostor upisivan na Borac, ali je zbog žalbi sve poništavano i vraćano na početak i to traje već pet godina. Tri puta je zbog proceduralnih grešaka izostala registracija na ime Borca. U ovom postupku ne nedostaje bilo koji papir i ne postoji element smetnje da se klub upiše kao vlasnik. Obavijestili smo i gradonačelnika Banjaluke i predsjednika Skupštine grada o svemu i tražili da se i oni uključe u ovaj proces da zaštitimo Borac", naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije