Rukomet

RK Borac m:tel poražen u Ljubuškom, Izviđač prvak BiH

RK Borac m:tel poražen u Ljubuškom, Izviđač prvak BiH
Foto: RK Borac Arhiva | RK Borac m:tel poražen u Ljubuškom, Izviđač prvak BiH

Rukometaši Borca m:tel, nakon velike borbe, poražen su večeras u Ljubuškom 24:22, čime je Izviđač odbranio titulu šampiona BiH.

Ostavili su izabranici Mirka Mikića srce na terenu u finalnoj utakmici Play off-a Premijer lige BiH, ali nisu uspjeli savladali domaćina, koji je bio nošen velikom podrškom sa tribina.

U prvih desetak minuta vidjeli smo izjednačenu igru na obje strane, u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu.

Iako su domaći u 12. minutu prvi put došli do dva gola prednosti, 6:4, u naredna tri minuta Banjalučani su izjednačili rezultat na 7:7.

I u narednim minutama vidjeli smo potpuno izjednačenu igru, sa mnogo promašaja u napadu igrača i jedne i druge ekipe.

Ovu seriju pet minuta prije kraja prvo poluvremena, pri rezultatu 9:9, pokušao je da prekine Mirko Mikić minutom odmora i uspjelo mu je, jer je Mijatović pogodio za novo vodstvo Borca m:tel.

Do kraja prvih 30 minuta Ljubušaci su uspjeli stići prednost "crveno-plavih" i na odmor otići sa neriješenim rezultatom, 11:11, iako je Rađenović imao priliku da u zadnjoj sekundi iz penala vrati prednost Banjalučanima, ali mu je udarac zaustavio Josip Kvesić.

Tamo gdje su stali u prvom, tamo su igrači i jednog i drugog tima nastavili u drugom dijelu.

Ponovo smo vidjeli veliku borbu za svaki gol. U drugih 30 minuta šansu je dobio Vladan Đurđević i u 36. minutu postigao svoj treći pogodak, za novo vodstvo Borca m:tel, 14:13.

Mini serijom 3:0 odgovaraju domaći i u 40. minutu odlaze na plus dva, 16:14.

Ovu seriju prekinuo je ponovo Đurđević, ali ovaj put sa linije sedam metara i smanjio na 16:15.

Uslijedila je nešto duža pauza zbog kvara semafora u dvorani u Ljubuškom, nakon čega je Đurđević ponovo siguran iz sedmerca i uslijedilo je novo izjednačenje u 43. minutu.

Vratili su prednost domaći, ali je svojim šestim golom ponovo izjednačio Đurđević. Ma kako to nevjerovatno zvučalo, do ovog momenta sve golove u drugom poluvremenu za „crveno-plave“ postigao je Vladan Đurđević.

Ponovo domaći prave seriju 3:0, od čega dva gola daju sa igračem manje, i 11 minuta prije kraja vode sa 20:17.

Nije uspio ovu seriju prekinuti Srđan Savić, ali ju je uspio nastaviti Milan Vukšić i u 50. minutu odvesti svoj tim na rekordna četiri gola razlike.

Stefan Miljković najzad je prekinuo ovu seriju i smanjio zaostatak na 21:18, a svojim trećim golom Milan Dakić, sedam minuta prije kraja, spušta razliku na minus dva i vraća Borac m:tel u igru. Nisu imali Borčevi rukometaši snage i za potpuni preokret.

Na isteku 59. minuta, pri rezultatu 24:22, isključen je igrač Izviđača, Dakić je šutirao, ali je Kvesić odbranio i potvrdio pobjedu Ljubušaka.

Ovim porazom rukometaši Borca m:tel spustili su zavjesu na, ipak, veoma uspješnu, ali i izuzetno napornu sezonu, u kojoj su odigrali više od 50 utakmica u domaćim i međunarodnim takmičenjima, a osvojili su Kup BiH, plasirali se među osam najboljih ekipa EHF Challenge Cup-a i u Premijer ligi BiH zauzeli drugo mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije