Rukomet

RK "Kaluđer" pokrenuo humanitarnu akciju "Vaskršnja trpeza"

RK "Kaluđer" pokrenuo humanitarnu akciju "Vaskršnja trpeza"
Foto: Ilustracija | RK "Kaluđer" pokrenuo humanitarnu akciju "Vaskršnja trpeza"

BANJALUKA - Rukomenti klub "Kaluđer" iz Banjaluke odlučio je da humanitarnom akcijom "Vaskršnja trpeza" uljepša ovaj praznik najugroženijim porodicama darujući im pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

Stefan Glavić, kapiten RK "Kaluđer", u razgovoru za "Nezavisne" je rekao da će ovaj klub obići najugroženije porodice i u skladu sa mogućnostima podijeliti pakete osnovnih životnih potrepština.

"Akcija je u toku i trajaće do Vaskrsa, 19. aprila, a ovim porodicama ćemo donijeti osnovne namirnice, sredstva za higijenu, a uz svaki paket poklanjamo i karton piva", kazao je Glavić.

Dodao je da su zbog novonastale situacije u vezi virusa korona onemogućeni da igraju humanitarne utakmice i da se okupljaju, te su stoga odlučili da prihode skupljaju putem Facebook stranice ovog rukometnog kluba.

"Svjesni smo da je situacija sada teška za sve naše sugrađane, ali pozivamo sve one koji su u mogućnosti da finansijski pomognu našoj akciji ili da već kupljene namirnice donesu u prostorije firme 'Savić Investgradnja'", rekao je Glavić.

Istakao je da RK "Kaluđer" za početak akcije donirao 1.000 KM, te dodaje da je ovo samo još jedna u nizu akcija koju je ovaj klub, u dvije godine od kako postoji, organizovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije