Rukomet

RK Kotor Varoš bilježi odlične rezultate

RK Kotor Varoš bilježi odlične rezultate
Foto: Ilustracija | RK Kotor Varoš bilježi odlične rezultate: Dvije lopte, a 'more' reprezentativaca

Iz godine u godinu daju sve više reprezentativaca za selekcije BiH, Srbije i Katara, a vjerovali ili ne - treniraju sa samo dvije rukometne lopte. Radi se o RK Kotor Varoš, koji je i pored velikih problema rasadnik talenata.

Prvi tim se trenutno takmiči u Prvoj ligi RS, a uspješno se radi i s mlađim selekcijama. Mnogi reprezentativci su prošli ili trenutno prolaze kroz školu ovog kluba i s uspjehom nose dresove nacinalnih timova. U klubu su trenutno Miloš Sakan i Stefan Žarić, koji igraju sa U17, te Bojan Marković, koji nosi dres U19 reprezentacije BiH. Doskora su u klubu bili Adson Bajrić, Zoran Radić, Mladen Kalamandai Arsenije Bubić, koji takođe iza sebe imaju zavidan broj mečeva za reprezentacije. Bajrić je član U21 selekcije Katara, Radić igra za U15 tim BiH i RS, Kalamanda igra za U15 tim Srbije, dok je Bubić sa Srbijom bio član U19 selekcije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Gruziji prošlog mjeseca. Mnogi od njih će sigurno biti članovi seniorskih reprezentacija i tamo će se pridružiti Nemanji Kerezoviću, Mirku Mikiću i Petru Jokanoviću, koji su bili članovi ovog kluba, a igrali su za "zmajeve".

Ovo je svakako lijepa rukometna priča, ali bila bi mnogo bolja da u ovom klubu imaju normalne uslove za rad.

"Da li može iko da zamisliti da RK Kotor Varoš trenutno ima više rukometnih reprezentativaca nego lopti? Ne znam da li postoji ijedan ovakav klub na svijetu. Dali smo reprezentativce za tri zemlje, a na treningu imamo dvije lopte. A sreća je što imamo i te dvije. Imali smo jednu s kojom smo iole mogli da igramo takmičarske utakmice i u aprilu nam se probila samo pet dana pred utakmicu. Trebinje nam je došlo, a mi nemamo sa čim da igramo", rekao nam je Boško Tešić, kapiten RK Kotor Varoš, i dodao:

"To su čuli naši drugari što igraju rukomet u Norveškoj i poslali su nam dvije lopte da imamo šta ganjati po terenu, da se ne pretvorimo u 'Kolo srpskih sestara'."

Da apsurd bude još veći Tešić je kazao da senorski tim ove ekipe u 21. vijeku nije izgbio više od tri utakmice kod kuće. Kazao je da se u klubu snalaze kako znaju i umiju, posebno kada idu na duga gostovanja u Brčko, Zvornik, Sarajevo...

"Idemo nekim minibusem, skupimo se ko sardine, a Gatić leži u gepeku i tako iz busa odmah na teren, sa terena u bus i kući. Ne govorim ovo sve da bi nam neko nešto poklonio. Želim da svi znaju da u Kotor Varošu nemaju moćan klub već mali, ali veliki rasadnik talenata, u stvari pravu botaničku baštu, koja će uvenuti ako se nastavi ovo nevrijeme", jasan je Tešić.

Nakon ovoga sigurno će mnogi ljubitelji ovog sporta pohitati da pomognu RK Kotor Varoš, ali i ako se to ne desi iz kluba su poručili - igraćemo i kada bude samo jedna lopta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije