Rukomet

RK Leotar upitan za Premijer ligu

RK Leotar upitan za Premijer ligu
Foto: rukometnisavezrs.org | RK Leotar upitan za Premijer ligu

Rukometni klub Leotar pod znakom je pitanja za nastup u novoj sezoni Premijer lige BiH. Razlog je teška finansijska situacija, a glavni krivac je korona virus koji sve više traga ostavlja i u rukometnom sportu.

O novonastaloj situaciji sa kojom se suočio klub iz Trebinja razgovaralo se na današnjoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske koja je održana u Banjaluci.

"Teško mi je zbog najave kluba iz Trebinja da postoji mogućnost da ne igraju Premijer ligu. Iskreno se nadam da ćemo zajedničkim snagama pronaći adekvatno rješenje, jer nam je potreban jak Leotar i da bude dio elitnog društva BiH",  poručio je Marinko Umičević, predsjednik RS Republike Srpske.

Vladan Šegrt, predsjednik Rukometnog kluba Leotar potvrdio je kako odluka nije konačna o napuštanju elite.

"Teška je finansijska situacija, i to je svima jasno. Zadovoljan sam ovim sastankom i moram odati veliko priznanje predsjedniku Saveza Marinku Umičeviću koji je izrazio spremnost da nam pomogne. Vjerujem da ćemo dobiti podršku i od Vlade Republike Srpske i da će naš klub ostati u elitnom rangu", izjavio je Šegrt.

Vanrednoj sjednici UO RS RS prisustvovao je i Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske.

"Upoznat sam sa činjenicom da su iz RK Leotar najavili istupanje iz Premijer lige. Isto to znam i za RK Derventa kao i za ŽRK Dubica. Sigurno je da ćemo sa naše strave sve učiniti kako bi ovi timovi, ipak nastavili takmičenje u premijelrigaškoj konkurenciji",  naglasio je Mario Đuran.  

Brane Đuraš najavio je mogućnost da bi i Derventa mogla igrati u Premijer ligi BiH. "Nama je nepohodno gotovo 120 hiljada maraka za nastup na nivou BiH, a mi u ovom trenutku nemamo taj novac. Ukoliko Vlada Republike Srpske pomogne, a isrkeno vjerujemo da goće, onda će klupska skupština promjenilu raniju odluku",  jasan je sekretar RK Derventa.

Na današnjoj vanrednoj sjednici odlučeno je da predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske ne učestvuju na sastanku Upravnog odbora RS BiH koji je planiran za sutra u Sarajevu. 

(rukometnisavezrs.org)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije