Rukomet

Odbijena žalba RK Sloga

Odbijena žalba RK Sloga
Foto: N.N. | RK Sloga: Neragularno u Ljubuškom, komesar: propozicije ispoštovane

Žalba Muškog rukometnog Sloga na utakmicu polufinala plej – ofa Premijer lige BiH sa Izviđačem u Ljubuškom je odbijena kao neosnovana, saopštio je Zdenko Alpeza, komesar takmičenja.

Dobojlije su se smatraju da je utakmica igrana u srijedu bila neregularna jer nije radio semafor na zidu, te su tražili da se registruje službenim rezultatom 10:0 za njih. Ipak, utakmica je registrovana postignutim rezultatom, odnosno 30:27.

"Iz sve raspoložive dokumentacije, nedvojbeno je utvrđeno da kvar na zidnom mjernom uređaju ničim nije utjecao na apsolutnu regularnost odigrane utakmice.

Međunarodna pravila rukometne igre, međunarodna pozitivna praksa, Propozicije natjecanja Premijer lige BiH prepoznaju ovakvu mogućnost tehničkog kvara i jasno propisuju mogućnost prisustva službenih predstavnika ekipa za zapisničkim stolom sa svrhom praćenja/kontrole mjerenja vremena trajanja igre. Naglašavam da je za zapisničkim stolom ispravno funkcionirao mjerni uređaj, a ručni semafor je bio u funkciji pokazivanja kretanja rezultata. Po nalogu nadzornika/kontrolora suđenja, službeni spiker u dvorani je redovno objavljivao vrijeme i kretanje rezultata", stoji u Alpezinoj odluci.

U skladu sa propozicija Izviđač je kažnjen sa 200 KM jer semafor nije radio.

Izviđač će sutra sa Borcem igrati prvu finalnu utakmicu, a duel će biti igran u Banjaluci.

Nakon odluke komesara oglasila se i Sloga koja ulaže novu žalbu.

"Zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja kao i tumačenja Propozicija a sve u skladu sa uputama komesara takmičenja i pravima koje naš klub ima Sloga će iskoristiti sve pravne mogućnosti za zaštitu svojih interesa i uložiće žalbu drugostepenom organu, Takmičarskoj komisiji, zbog toga smatramo preuranjenom odluku o registraciji utakmice kao i određivanja učesnika finala", navedeno je iz Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije