Rukomet

RS BiH ima novi ID broj ili ipak nema

RS BiH ima novi ID broj ili ipak nema
Foto: N.N. | RS BiH ima novi ID broj ili ipak nema

Danas je prostrujala vijest da je Rukometni savez BiH od Poreske Uprave Federacije BiH dobio novi ID broj što bi u ovom trenutku bio spas za bh. rukomet, međutim kasnije se ispostavilo da to možda i nije istina. U bh. kući rukometa su naveli da su ubrzo saznali da se radi o starom poreskom broju, što ostavlja RS BiH u bezizlaznoj situaciji.

Predsjednik RS Republike Srpske i potpredsjednik RS BiH, Marinko Umičević, prvo je bio oduševljen informacijom koju je dobio iz kancelarije Saveza, a ubrzo nakon toga je ostao u šoku.

"Nevjerovatno, ovo se samo nama dešava. Baš nam se ne da. Prvo mi je javljeno da smo dobili novi poreski broj, s kojim bi konačno normalno profunkcionisali, a onda me zovu i kažu da su nam podvalili stari broj. Ne mogu da vjerujem da se time bavi jedna instituacija. Vidjećemo, sutra na sjednici Upravnog odbora šta se dešava, kontaktiraćemo i advokate", rekao je Umičević.

RS BiH se godina nalazi u bezizlaznoj situaciji jer ne može da dobije novi poreski ID broj dok je stari opterećen milionskim dugovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije