Rukomet

RS RS i Ministarstvo će pomoći klubovima

RS RS i Ministarstvo će pomoći klubovima
Foto: N.N. | RS RS i Ministarstvo će pomoći klubovima

Rukometni klub Leotar pod znakom je pitanja za nastup u novoj sezoni Premijer lige BiH. Razlog je teška finansijska situacija, a glavni krivac je virus korona, koji sve više traga ostavlja i u rukometnom sportu.

Vladan Šegrt, predsjednik Leotara, potvrdio je kako odluka o napuštanju elite nije konačna.

"Teška je finansijska situacija i to je svima jasno. Zadovoljan sam ovim sastankom i hvala predsjedniku Rukometnog saveza RS Marinku Umičeviću, koji je izrazio spremnost da nam pomogne. Vjerujem da ćemo dobiti podršku i od Vlade RS i da će naš klub ostati u elitnom rangu", izjavio je Šegrt.

 O novonastaloj situaciji s kojom se suočio klub iz Trebinja bilo je riječi na vanrednoj sjednici Upravnog odbora RS RS, koja je održana u srijedu u Banjaluci.

"Iskreno se nadam da ćemo zajedničkim snagama pronaći adekvatno rješenje, jer nam je potreban jak Leotar i da bude dio elitnog društva BiH", poručio je Umičević, a Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade RS, najavio je podršku Trebinjcima, kao i ostalim klubovima koji finansijski ne mogu da odgovore izazovima u Premijer ligi BiH:

"Upoznat sam sa situacijama u Leotaru, Derventi i Dubici i sigurno je da ćemo sve učiniti kako bi ovi timovi ipak nastavili takmičenje u premijerligaškoj konkurenciji", kazao je Đuran.

Iz RK Derventa naveli su da im je za nastup u Premijer ligi BiH potrebno 120.000 KM. U Sarajevu je juče trebalo da bude održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, ali predstavnici iz RS su rekli da neće doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije