Rukomet

Rukomet: Kopenhagen bankrotirao

Rukomet: Kopenhagen bankrotirao
Rukomet: Kopenhagen bankrotirao

KOPENHAGEN - Dva mjeseca nakon što je osvojio treće mjesto u rukometnoj Ligi prvaka danski klub Kopenhagen je bankrotirao.

Klub se našao u finansijskim problemima nakon što ga je napustio predsjednik i glavni sponzor Jespera Nielsena, koji je odstupio zbog 'prevelikog medijskog pritiska'. Nova uprava pokušala je pronaći novog sponzora, no nije uspjela pa je proglasila bankrot.

Zanimljivo, dio igrača Kopenhagena je za finansijski slom kluba saznao je na Olimpijskim igrama u Londonu. Najveće zvijezde danske ekipe bili su golman Kasper Hvidt, Islanđani Olafur Stefansson, Gudjon Valur Sigurdsson i Arnor Atlason, a prije početka nove sezone bio je dogovoren transfer švedskog rukometnog bisera Kima Anderssona.Posljednjih tjedana nagađalo se kako bi u danskom klubu karijeru mogao nastaviti hrvatski reprezentativac Ivano Balić, no sada slijedi rasprodaja momčadi.

Kopenhagen je protekle sezone bio najugodnije iznenađenje Lige prvaka, a na završni turnir u Kolnu plasirao se pobjedom protiv Barcelone. U polufinalu Lige prvaka Kopenhagen je izgubio od Atletico Madrid 23:25, no u susretu za treće mjesto je pobijedio Fuche Berlin 26:21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije