Rukomet

Rukometaš Borca Luka Perić: Želimo odbraniti trofej

Rukometaš Borca Luka Perić: Želimo odbraniti trofej
Foto: N.N. | Rukometaš Borca Luka Perić: Želimo odbraniti trofej

Idemo da odbranimo titulu Kupa Republike Srpske jer mi smo Borac, rekao je mladi rukometaš Borca Luka Perić uoči finalnog turnira koji se ovoga vikenda održava u Gradišci.

Gradiška će u subotu i nedjelju biti domaćin novog izdanja finalnog turnira Kupa Republike Srpske, na kojem će se četiri ekipe boriti za prvi trofej u sezoni. Krunu brane rukometaši Borca, koji su rekorderi ovog takmičenja koje su osvajali u 14 navrata. Banjalučane u polufinalu čeka duel sa starim rivalom, dobojskom Slogom, koju su prošle godine pobijedili u finalu ovog takmičenja sa 39:26. Drugi polufinalni par čine Leotar i Jedinstvo 2015.

"Spremni smo za početak sezone. Uspješno smo odradili pripremni period i sada počinju takmičarske utakmice. U Gradišci branimo naslov, prvo igramo protiv Sloge i nadamo se da ćemo uspješno krenuti u odbranu titule. Nadam se povoljnom rezultatu, bez nekog prevelikog umaranja i povreda naravno", kaže Luka Perić (18), jedna od glavnih uzdanica Banjalučana u novoj sezoni.

Desno krilo višestrukog bh. šampiona naglašava da žele da sezonu otvore na najbolji mogući način jer ambicije Borca su kao i uvijek najveće. Puleni Mirka Mikića u pripremnom periodu odradili su veliki broj kontrolnih mečeva protiv izutno jakih protivnika i nastupi u Gradišci biće prva provjera onoga šta su uradili tokom pripremnog perioda. U nadolazećoj sezoni Banjalučani će nastupiti u izuzetno podmlađenom sastavu.

"Imamo novogstarog trenera Mirka Mikića, koji je, mislim, dobro ukomponovao mladost i iskustvo. Imamo dosta mladih igrača iz nađeg omladinskog pogona. Sve te igrače dobro je prihvatila ekipa, dobro se poznajemo na terenu i mogu reći da već sada svi dišemo kao jedan, što je za veliku pohvalu. Mislim da je rijetko koja ekipa dobro ukomponovana na početku sezone kao mi, što će nam sigurno biti velika prednost", poručio je seniorski i juniorski reprezentativac BiH.

Kada je u pitanju sam turnir Kupa RS, on će biti otvoren u 17 sati utakmicom između Leotara i Jedinstva 2015, dok je od 19 sati zakazan duel Borca i Sloge. Finalni susret na programu je u nedjelju od 17 sati, uz direktan prenos na Radioteleviziji Republike Srpske. Obezbijeđene su i nagrade, uz prelazni pehar i medalje, pobjednik će dobiti 2.000, a poraženi finalista 1.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije