Rukomet

Rukometaši Borac M:tela i Izviđača igraju za trofej Kupa BiH

Rukometaši Borac M:tela i Izviđača igraju za trofej Kupa BiH
Foto: N.N. | Rukometaši Borac M:tela i Izviđača igraju za trofej Kupa BiH

Rukometaši Borac M:tela i Izviđača odigraće u srijedu revanš utakmicu finala Kupa BiH, a korak bliže trijumfu su igrači Borca, branioci trofeja, koji su u prvoj utakmici slavili sa 23:22.

Banjalučani vjeruju da mogu do trofeja pred svojim navijačima.

"Gol razlike se za pola minuta stiže u fudbalu, a kamoli u rukometu. Mi se spremamo kao da smo izgubili utakmicu, ne smije biti opuštanja i to je jedini ispravan put kako bismo odigrali kako želimo", rekao je Mirko Mikić, trener Borca, koji smatra da promjena dvorane (igraće se u Kampusu) neće uticati na igrače jer su neki igrali u toj dvorani važne utakmice, a ostali u takvim dvoranama.

Trener Mikić je imao riječi hvale za rivala i dodaje da su minimalne promjene moguće u igri Izviđača:

"Sviđa mi se ekipa Izviđača, imaju mlade i talentovane igrače. Većina rukometaša su njihovi igrači i svaka ekipa koja ide tim putem zaslužuje respekt. Što se tiče njihove igre, čini mi se da su igrali na maksimumu u Ljubuškom, ali mi smo bili skoncentrisaniji i za nijansu bolji. Mislim da ne mogu mnogo promijeniti, ali očekujem neke izmjene u odbrambenim formacijama."

Iskusni golman Bojan Ljubišić, koji je 12 puta zaustavio šut Ljubušaka u prošloj utakmici, vjeruje u svoj tim:

"Svjesni smo da gol razlika ne znači ništa, moramo biti spremni da se 60 minuta borimo za svaku loptu, i u odbrani i u napadu. Ove sezone smo sebi dozvolili previše luksuza i odigrali loše neke utakmice kod kuće, tako da više nemamo pravo na kiks, posebno ne u finalu. Ovo je prilika da odbranimo trofej."

Mario Bjeliš, trener Izviđača, kaže da nema predaje, ali da je Borac u prednosti jer igra kod kuće i ima iskusniji tim.

"Mi smo znali i prije prve utakmice da se u Ljubuškom neće ništa riješiti. Imali smo šansu, pet golova prednosti u prvom susretu, ali smo prenaivno i olako ispustili veliku prednost, a iskusniji Borac je to iskoristio. Trebaće nam najbolja utakmica sezone da bismo uzeli Kup, ali nećemo se predati. Idemo u Banjaluku sa vjerom u pobjedu. Treba odigrati 60 minuta kvalitetno, neće biti dovoljni periodi dobre igre za trijumf", rekao je Bjeliš.

Utakmica između Borca i Izviđača će biti igrana u dvorani u Kampusu Univerziteta u Banjaluci, od 20 časova, uz prenos na BHT-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije