Rukomet

Rukometaši Borac m:tel-a pobjedom proslavili 70. rođendan

Rukometaši Borac m:tel-a pobjedom proslavili 70. rođendan
Foto: N.N. | Rukometaši Borac m:tel pobjedom proslavili 70. rođendan

Rukometaši Borca m:tel na najljepši mogući način proslavili su 70 godina postojanja kluba, savladavši Iskru iz Bugojna, 33:24, u utakmici 18. kola Premijer lige BiH.

“Večeras smo u "Boriku" vidjeli dva potpuno različita poluvremena. U prvih 30 minuta ekipe su postizale golove u serijama, pri čemu su igrači Iskre diktirali tempo, dok smo u nastavku bili svjedoci potpuno drugačijeg omjer snaga na terenu i potpune dominacije Banjalučana”, saopšteno je iz RK Borac.

Gosti su bolje ušli u susret i najviše zahvaljujući bivšem čuvaru mreže Borca m:tel, koji sada stoji na golu Iskre, Armanu Bešireviću, u osmom minutu dolaze do prednosti 3:1. Brzo su se Banjalučani konsolidovali i u 12. minutu došli do izjednačenja, 5:5.

Igrači Iskre prave novu seriju i pet minuta kasnije prvi put stižu do tri gola prednosti, 9:6, što je bio jasan znak Mirku Mikiću da zatraži minut odmora.

Odlično se to odrazilo na igru domaćih, koji koriste isključenje dva igrača Iskre i 10 minuta prije odlaska na odmor dolaze do novog izjednačenja, 9:9.

U naredna tri minuta gosti iz Bugojna ponovo prave seriju i opet dolaze do tri gola razlike, 13:10. A onda, već po novici, odgovaraju "crveno-plavi" i u 28. minutu imamo novo izjednačenje, 13:13.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo po jedan gol na obe strane.

Drugo poluvrijeme i druga slika na terenu.

Čvrsto u odbrani, sigurno u napadu i već u 42. minutu izabranici Mirka Mikića, golom Miloša Nježića iz kontra napada, dolaze do pet golova viška, 22:17.

Do kraja susreta domaći su povećavali prednost i ostvarili sigurnu pobjedu.

Bila je ovo još jedna prilika da Mirko Mikić u finišu pruži priliku mlađim igračima, a fenomenalnim reakcijama na golu, mladi Lazar Bera podizao je publiku na noge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije