Rukomet

Rukometaši Borca danas u “Boriku” igraju za titulu

Rukometaši Borca danas u “Boriku” igraju za titulu
Foto: N.N. | Rukometaši Borca danas u “Boriku” igraju za titulu

Rukometaši Borac m:tela u subotu će imati drugu priliku da dođu do titule prvaka BiH.

Prvu su propustili prošlo kolo u Maglaju, s tim da će sada prvu meč loptu imati u svom „Boriku“ gdje će ugostiti ekipu Gračanice. Banjalučani do naslova mogu i u slučaju boda, ali i da ne trijumfuju, ali tada im treba poraz Slobode u Bugojnu.

Subota bi vrlo kako mogla biti dan odluke kada je u pitanju ovosezonska rukometna Premijer liga. Na programu su utakmice 28. kola, a tri kola prije kraja situacija na tabeli je poprilično jasna i izvjesna. Borac je taj koji je odavno stavio ruke na pehar, ima šest bodova više od Slobode, i sada se čeka još jedna pobjeda, a u banjalučkom velikanu se nadaju da će se sve riješiti u subotu u svom „Boriku“. Banjalučani dočekuju uvijek neugodnu Gračanicu koja se bori za treće mjesto. Pulenima Mirka Mikića igra i bod, ali i u nekim varijantama i poraz, ali tada Sloboda ne bi smjela pobijediti u Bugujnu. Crveni-plavi su neumoljivi ove sezone, imaju svega jedan poraz, dok kod kuće imaju sjajan omjer 11 pobjeda i jedan remi. 

Sloboda pak čeka možda i još zahtjevniji zadatak obzirom da gostuju Iskri, kojoj će ovo biti utakmica sezone. Naime, domaćin se nalazi pod imperativom pobjeda s kojom bi pa skoro sigurno izborili opstanak u društvu najboljih. Najugroženiji su i dalje sarajevska Bosna i Sloga iz Gornjeg Vakufa koje igraju domaće susrete protiv Gradačaca odnosno Maglaja. Sve utakmice ovog kola igraju se u subotu sa početkom u 18 sati. 

Parovi 28. kola: Krivaja – Izviđač (18), Vogošća – Bosna (V) (18), Sloga (GV) – Maglaj (18), Borac – Gračanica (18), Leotar – Konjuh (18), Iskra – Sloboda (18), Bosna (S) – Gradačac (18). Sloboda je ekipa Sloge (D).

U akciji će biti i rukometašice kod kojih se manje više sve zna. Grude su prošlo kolo osigurale naslov prvaka, a ovo kolo donosi derbi između Hadžića i Borca. Biće to duel za drugo mjesto na tabeli. Parovi 21. kola, subota: Jedinstvo – Krivaja (15.30). Hadžići – Borac (20), Leotar – Grude (17), Izviđač – Zrinjski (18), nedjelja: Ilidža – Knežopoljka (17). Sloboda je ekipa Mire. Poredak: Grude 33, Izviđač 27, Hadžići 27, Borac 26, Knežopoljka 20...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije