Rukomet

Rukometaši Borca se teškim porazom oprostili od Evrope

Rukometaši Borca se teškim porazom oprostili od Evrope
Foto: Arhiva | Rukometaši Borca se teškim porazom oprostili od Evrope

BANJALUKA - Rukometaši Borac m:tela nisu uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale EHF Evropa kupa. Banjalučani su večeras u „Boriku“ u revanš susretu osmine finala Evropa kupa po drugi put poraženi od ekipe Gorenja iz Velenja koja je nakon trijumfa u prvom susretu (32:28) slavila i u Banjaluci rezultatom 32:16 (17:11) .

Bez obzira na težak večerašnji poraz puleni Veselina Vujovića bili su dostojan rival favorizovanoj ekipi iz Velenja (izuzimajući drugo poluvrijeme u Banjaluci) koja je na kraju ipak pokazala više i zasluženo prošla među osam najboljih. Ostaje žal za ovim revanšom u kojem je Borac odigrao dosta slabije nego u Velenju, posebno drugo poluvrijeme koje bilo ispod svakog nivoa.

Borac je sjajno otvorio meč, te u 3. minuti poveo sa 2:0 golovima Egića i Draganića. Dva gola prednosti je bilo i u 7. minuti kada je Egić pogodio za 3:1, ali je slovenački predstavnik ekspremno smanjio na gol zaostatka, ali je raspoloženi Nikola Egić ponovo vratio na plus 2 (4:2). Gorenje je serijom od 3:1 uspjelo da poravna na 5:5. Uslijedila je crna rupa u igri domaćih, dva isključenja, pa su gosti došli na četiri razlike (11:7) iskoristivši igrača više na terenu. Već tada je Borac bio u teškoj situaciji, obzirom da je Gorenje računajući i prvi meč imalo plus 8.

Ipak, nakon tajmauta Vujovića, Borac je odgovorio golovima Perića i Vučićevića (9:11), a zatim i novo isključenja Dakića nakon što je Subotić odbranio sedmerac Gorenja. To je u potpunosti demoralisalo Banjalučane, pa se na na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 17:11.

U nastavku je Borac u potpunosti pao, izgledao kao razbijena vojska, postigao je svega pet pogodaka, dok su gosti su neumoljivo punili mrežu Banjalučana koji nikako nisu uspjevali da savladaju golmane Gorenja Panjtara i Taletovića.

Vujović i njegovi puleni imali su dosta zamjerki na suđenje dvojca iz Sjeverne Makedonije u trenucima kada se rezultat lomio.

Na kraju je to bio težak poraz Borca koji je većim dijelom susreta bio van ritma, ideje i energije, što je poletna ekipa Gorenja surova kaznila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije