Rukomet

Rukometaši Borca u 3. kolu Evropa kupa igraju protiv Bese iz Peći

Rukometaši Borca u 3. kolu Evropa kupa igraju protiv Bese iz Peći
Foto: N.N. | Rukometaši Borca u 3. kolu Evropa kupa igraju protiv Bese iz Peći

Rukometaši Borac M:tela u trećem kolu EHF Evropa kupa igraće protiv ekipe Besa Famgasa iz Peći, odlučeno je današnjim žrijebom u Beču. Puleni Mirka Mikića trebalo bi da gostuju u prvom meču, dok će revanš biti odigran u Banjaluci, a utakmice u ovoj fazi takmičenja igraju se 11. i 12. decembra, odnosno 18. i 19. decembra.

Može se reći da je bh. prvak imao prilično sreće u žrijebu s obzirom na to da je izbjegao dosta jače ekipe, prije svih CSM Bukurešt i ruski Saratov. Borac koji je kao prvak izborio direktan plasman u treće kolo se uoči žrijeba nalazio u Grupi 1 Zone 2 i za protivnike je mogao dobiti ekipe Gračanice, Bese (Kosovo), Prištine (Kosovo), Parnasosa (Kipar), Saratova (Rusija), CSM Bukureštija (Rumunije), Antalijespora (Turska) i Anartozisa (Kipar).

U taboru Borca su dosta oprezni te smatraju da je rano da se govori o tom dvomeču jer je pred njima još dosta utakmica u Premijer ligi.

"Moglo je i bolje i gore. To je tu negdje, dobro je što neće biti dugih putovanja i presjedanja. Vidjeli smo da su oni poprilično lako izbacili visočku Bosnu, bilo je tu jednom 18, a drugi put 12 razlike. Imaćemo kad razmišljati o njima", bila je prva reakcija trenera Borca Mirka Mikića.

U ekipi Bese nastupa i reprezentativac BiH Nikola Prce, kao i još nekoliko internacionalaca, prije svih Viktor Alonso Garsija iz Španije.

"Znamo da je tu Nikola Prce, koji je ozbiljan igrač bez obzira na njegove godine, tako da se može reći da se radi o dobroj ekipi. Opet kažem, ima vremena još do tih utakmica i sigurno je da ćemo se dobro spremiti i upoznati ih", istakao je Mikić.

Drugi bh. predstavnik Gračanica, koja je bila jedan od potencijalnih rivala Banjalučana, će u istoj fazi takmičenja snage odmjeriti protiv izraelskog Holona, a ekipe će se naknadno dogovoriti o odigravanju utakmice. S obzirom na daleki put postoji šansa da se dvomeč odigra u Izraelu ili BiH.

Protivnika u osmini finala EHF Evropa kupa saznale su i rukometašice Gruda. Aktuelne bh. prvakinje početkom nove godine sastaće se s ekipom Gran Kanarije i može se slobodno reći da Gruđanke nisu imale sreće u žrijebu jer španska ekipa spada među najbolje u ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije