Rukomet

Rukometaši Bosne i Izviđača sastaju se Visokom, Borac čeka Drinu

Rukometaši Bosne i Izviđača sastaju se Visokom, Borac čeka Drinu
Foto: N.N. | Rukometaši Bosne i Izviđača sastaju se Visokom, Borac čeka Drinu

Rukometaši Bosne Vispak i Izviđača Central osiguranja u srijedu (19 časova) igraju derbi 10. kola Premijer lige BiH. Oba tima obećavaju borbu i vjeruju da će u Visokom prikazati dobar rukomet.

Posljednji duel ova dva kluba odigrala su 24. februara 2018. godine kada je Bosna slavila rezultatom 22:17, a prije toga je tim iz Ljubuškog upisao tri uzastopne pobjede. Iz Bosne ističu da ih očekuje težak meč ali da vjeruju da mogu do tri boda. "Ovo je derbi kola, dolazi nam prvak i nimalo naivna ekipa. Izviđač je na tabeli, odmah iza nas,  tako da bismo se pobjedom odvojili od Ljubušaka i stali uz Borac i Gračanicu. Mislim da smo spremni za to i nadam se da neće biti povreda", rekao je Muhamed Toromanović, pivot Bosne.

Trener Izviđača Mario Bjeliš zna šta njegove igrače čeka u Visokom.

"Očekujem tešku utakmicu. Bosna je favorit s obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem dijelu lige, iskustvo, prije svih Adnana Harmandića i Toromanovića i činjenicu da igra na svom terenu, ali svi krećemo od 0:0. Spremamo se za duel i daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Bjeliš.

Rukometaši Borca će istog dana od 18 časova dočekati zvornički Drinu, koja nema nijedan trijumf.

"Slijedi duel sa novajlijom u ligi. Drina nema bodova, ali ne treba je potcijeniti. Svaka ekipa koja se potcijeni može biti nezgodna, tako da treba da uđemo u utakmicu bez kalkulisanja, maksimalno angažovani. Očkujem pobjedu i da napravimo dobru uvertiru za subotnji duel sa Izviđačem", rekao je Miloš Nježić, rukometaš Borca.

Njegov saigrač Nikola Jeremić, takođe, vjeruje da Borac može do osme pobjede.

"Mi smo favoriti, posebno zato što igramo u 'Boriku', ali treba da uđemo maksimalno skoncentrisano i ozbiljno u utakmicu kako bismo nastavili uspješan niz nakon bolnog poraza od Gračanice", rekao je Jeremić i dodao da i on igra sve bolje:

"Svaki trening, svaku utakmicu sam bolji, nedostaje mi još samopouzdanja ali kroz minutažu koju mi pruža trener Mirko Mikić, vjerujem da će sve biti kako treba."

Borac u ovom meču neće moći računati na golmana Bojana Ljubišića.

Parovi

utorak, 19 časova: Vogošća Poljine Hills – Maglaj, srijeda: 17.30: Sloboda - Slavija, 18: Borac M:tel - Drina, 19: Leotar - Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Bosna Vispak - Izviđač Central osiguranje, Lokomotiva - Goražde, Iskra - Gračanica, Konjuh - Sloga (Doboj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije