Rukomet

Rukometaši Slavije će igrati Premijer ligu

Rukometaši Slavije će igrati Premijer ligu
Foto: N.N. | Rukometaši Slavije će igrati Premijer ligu

Rukometni klub Slavija iz Istočnog Sarajeva ipak će igrati u Premijer ligi BiH, rečeno je nakon sastanka Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i Nenada Nešića, potpredsjednika Slavije.

Slavija se baš kao i Derventa i Leotar našli u velikim finasijskim problemima što je ugrožavalo njihov nastup u elitnom bh. takmičenju ali je uz pomoć rukovodstva RS RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade RS i lokalnih zajednica, pronađen izlaz iz postojeće situacije.

"Mi i jesmo tu da pomažemo klubovima i to je naša obaveza. Spasili smo prvo Leotar i Derventu, a ovog puta i klub iz Istočnog Sarajeva. Nenad Nešić je pokazao veliku želju kako bi ovaj sportski kolektiv ostao među premijerligašima. Naš sastanak je bio više nego koristan, a epilog svega toga je da će naša Slavija i dalje biti član elitnog društva i svi smo presrećni zbog toga" izjavio je Umičević nakon sastanka kojem su prisustvovali i budući predsjednik Slavije Aleksandar Glavaš, te Vladimir Branković, direktor RK Borac M:tel koji je obećao maksimalnu podršku RK Slavija i njihovom rukovdstvu.

Ovim je otklonjena dilema da li će rukometaši Slavije igrati na završnom turniru Kupa RS 12. i 13. septembra u Doboju a na kojem će nastupiti i Borac m:tel, Lokomotiva i prošlogodišnji pobjednik Sloga. Izvlačenje polufinalnih parova je danas u 12 časova u Banjaluci a biće obavljen i žrijeb parova za novu sezonu u m:tel Prvoj ligi RS za rukometašice i rukometaše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije