Rukomet

Rukometašica Borca pred start sezone: Teže odbraniti nego uzeti titulu

Rukometašica Borca pred start sezone: Teže odbraniti nego uzeti titulu
Foto: N.N. | Rukometašica Borca pred start sezone: Teže odbraniti nego uzeti titulu

Rukometašice Borca spremno će ući u novu sezonu u kojoj ih očekuju veliki izazovi, prije svih odbrana trostruke krune u domaćim takmičenjima. "Osice" su na dominantan način osvojile titulu prvaka BiH, Kup BiH i Kup Republike Srpske, a s obzirom na to da je agilna Uprava dobro radila i tokom ljeta, sigurno je da će ovaj banjalučki kolektiv i u nadolazećoj sezoni biti glavni favorit za osvajanje trofeja.

Borac je uglavnom sačuvao okosnicu šampionske ekipe. Tim su napustile Darjana Vukliš i Ana Vrančić, dok su nove članice postale Lana Lončar, Kristina Milićević i Slađana Andrić. Ekipa koja, zahvaljujući sjajnoj Upravi i direktoru Darku Saviću, ima sve potrebne uslove da pravi sjajne rezultate, vrijedno radi pod palicom Radeta Unčanina. Aktuelnog prvaka i u novoj sezoni predvodiće najbolja igračica Premijer lige Anđela Stojanović. 

"Zadovoljne smo kako pripreme teku, podižemo formu iz dana u dan. Atmosfera je dobra i radna. Znamo šta nas čeka u novoj sezoni, ali uvijek smo spremne za nove izazove. Kažu da je teže braniti nego osvojiti titulu. Za sve nas će to biti veliki izazov", kaže Stojanovićeva i dodaje:

"Zadržale smo okosnicu ekipe i to je super, jer se već dobro poznajemo i znamo kako ko funkcioniše. Imamo i novih igračica koje su se odlično uklopile, mi smo tu da im pomognemo da što prije uđu u sistem rada.

Trener Unčanin će već za vikend imati priliku da na djelu vidi svoje pulenke. Borac će učestvovati na prvom Svesrpskom kupu, koji će biti odigran u Jagodini, a na kojem će učešće uzeti još prijedorska Mira, domaća Jagodina i Naisa iz Niša. "Osice" će u polufinalu, koje se igra u subotu, igrati sa Mirom, dok je u nedjelju na programu finale. 

"Prije svega moram da kažem da nam je drago što ćemo prvi put učestvovati na Svesrpskom kupu za žene. To će nam ujedno biti i prve pripremne utakmice i iskoristićemo ih da se što bolje uigramo i da vidimo gdje smo i na kojim stvarima treba još da radimo. Daćemo sve od sebe kao i uvijek, tu su Naisa i Jagodina, ekipe koje su godinama u vrhu srpskog rukometa i koje godinama igraju Evropu, tako da nas očekuje težak zadatak. Na nama je da se borimo i damo maksimum", poručila je Stojanovićeva. 

Ekspedicija Borca put Jagodine ide danas, a ono što je zanimljivo jeste da će se u autobusu Banjalučanki naći i ekipa Mire, što je još jedan lijep gest čelnih ljudi šampiona iz BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije