Rukomet

Pratite nas na Google news

Rukometašica Isidora Kršić: Ceca Kitić nam je dala vjetar u leđa

Rukometašica Isidora Kršić: Ceca Kitić nam je dala vjetar u leđa
Foto: N.N. | Rukometašica Isidora Kršić: Ceca Kitić nam je dala vjetar u leđa
Edin Spržo

Atmosfera u reprezentaciji je bila odlična od prvog pa sve do posljednjeg dana okupljanja, rekla je Isidora Kršić, rukometna reprezentativka BiH, nakon prvog okupljanja seniorske selekcije poslije dugih 12 godina.

Prošlosedmičnom prozivkom selektora Radana Rovčanina ženska reprezentacija BiH zvanično je počela s radom nakon pauze od više od decenije. Na prvom okupljanju stručni štab se upoznao sa 26 djevojaka, koje nisu krile sreću što su konačno obukle bh. dres. Uskoro ih čeka novo druženje, već narednog mjeseca, kada će Rovčanin uputiti nove pozive, nakon čega će imati jasniju sliku na koga će računati u prvom krugu kvalifikacija za Euro 2022. godine, koje počinju krajem maja.

"Pored djevojaka iz Premijer lige, pozvane su i djevojke koje igraju u evropskim klubovima. Druženje i podrška između svih djevojaka su bili na izuzetnom nivou, kao i sama organizacija ovog okupljanja. Svakoj igračici, pa i meni, je ovo bila izuzetna čast i zadovoljstvo", rekla je rukometašica Borca i do prošle godine juniorska reprezentativka BiH.

Od prvog dana bh. rukometašice su imale veliku podršku iz cijele BiH. Tokom priprema imale su posebnog gosta, njima vjerovatno najdražeg s obzirom na to da ih je posjetila po mnogima najbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Ceca Kitić.

"Cjelokupni stručni štab na čelu sa direktorom Elmirom Grabčanovićem obezbijedili su nam odlične uslove za treninge koje smo imali, kao i samu organizaciju čitavog pripremnog perioda. Imali smo tu čast da nas posjeti legenda svjetskog rukometa Svetlana Kitić, koja nam je pružila podršku i dala vjetar u leđa što se tiče pretkvalifikacija koje nam slijede. Podrška je dolazila sa svih strana od ljudi koji su nam pružali pomoć na okupljanju i pratili i podržali ponovno postojanje reprezentacije", istakla je sjajna rukometašica iz Teslića, koja je igračku afirmaciju stekla u ŽRK Dubica.

Bh. dame su tokom okupljanja saznale da će u prvom krugu kvalifikacija igrati u grupi u kojoj se još nalaze Grčka, Italija i Letonija, a samo prvoplasirana selekcija će izboriti plasman u glavnu rundu kvalifikacija.

"Prije samog okupljanja znali smo da neće biti lako jer nema lošeg protivnika, svi su tu zbog istog cilja, a to je da svoju državu odvedu na Evropsko prvenstvo. Svi smo ovo prvo okupljanje shvatili ozbiljno i već se radujemo narednom susretu", zaključila je bh. reprezentativka.

Naredno okupljanje, posljednje uoči početka kvalifikacija, Radan Rovčanin će zakazati za naredni mjesec, kada će biti poznato na koje će igračice računati u prvim zvaničnim utakmicama poslije 12 godina. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije