Rukomet

Rukometašica Mire Azra Bašanović: Zaslužujemo biti u vrhu

Rukometašica Mire Azra Bašanović: Zaslužujemo biti u vrhu
Foto: N.N. | Rukometašica Mire Azra Bašanović: Zaslužujemo biti u vrhu

Rukometašice Mire bilježe sjajan start ove sezone u Premijer ligi BiH. Prijedorčanke se trenutno nalaze na trećem mjestu na tabeli sa skorom od tri pobjede i jednim porazom, što trenutno zadovoljava apetite ovog trofejnog kolektiva, koji je godinama u vrhu bh. rukometa.

Iako je trenutno van stroja zbog lakše povrede, Azra Bašanović i ove sezone biće jedna od glavnih uzdanica tima iz Prijedora. Ova 24-godišnja igračica iz Bihaća u posljednje dvije sezone ponijela je epitet najboljeg strijelca elitnog ranga bh. rukometa i slovi za jednu od najboljih rukometašica lige.

"Krenule smo u ligu stvarno jako, od prvog kola svim snagama. U Goraždu nam se desio nenadani kiks, ali vratile su to moje cure u posljednjem kolu sa Hadžićima. Smatram da smo vrlo kvalitetna ekipa i da zaslužujemo vrh tabele i, naravno, na svakoj utakmici ćemo se boriti i truditi se da ostvarimo bolje igre nego prošle sezone", kaže Bašanovićeva, koja bi se na teren mogla vratiti sljedeće sedmice.

Bišćanka, koja je prošle sezone sa 227 pogodaka ubjedljivo bila prvi topnik lige, smatra da je liga ove sezone veoma kvalitetna sa nekoliko vrlo dobrih ekipa.

"Tu su prije svega Grude i Izviđač, koji imaju odličan igrački kadar. Smatram da se sa svakim može igrati i da u ligi svako svakoga može pobijediti. Čekaju nas teške utakmice, ali bodovima iz Prijedora nećemo lako dopustiti da odu u korist gostiju, a na strani ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat", ističe jedna od glavnih uzdanica Prijedorčanki i dodaje:

"Ja sam veoma zadovoljna svojim igrama do sada. Trudim se i dajem sve od sebe da se pokažem u najboljem svjetlu i za što bolji plasman kluba. Drago mi je što sam dio ove ekipe za koju znam da može i zaslužuje mnogo više, a to ćemo pokazati u narednom periodu."

Inače, sa tri nedjeljne utakmice kompletirano je 4. kolo Premijer lige. Aktuelne prvakinje rukometašice Gruda bile su neumoljive u duelu s Katarinom (42:18), dok je Borac stigao do druge vezane pobjede. Do trećeg ovosezonskog trijumfa u "Boriku" Banjalučanke su stigle nakon što su deklasirale tuzlansko Jedinstvo rezultatom 39:23. Sa sjajnim igrama nastavilo je i brčansko Jedinstvo, koje je bilo bolje od ekipe Goražda (30:22). Poredak: Grude 12, Izviđač 12, Mira 9, Jedinstvo Brčko 9, Borac 9…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije